8,5 milliárd dollárt fizetnek a visszaélés miatt a bankok

Vágólapra másolva!
Sikerült megállapodnia a tíz legnagyobb amerikai banknak a hatóságokkal a jogtalan és nem kellő körültekintéssel végrehajtott kilakoltatások ügyében. 8,5 milliárd dollárt fizetnek a pénzintézetek.
Vágólapra másolva!

Mint arról tegnap írtunk, a legnagyobb amerikai jelzáloghitelezők súlyos bírság elé néznek, mivel jogtalanul és nem kellő körültekintéssel hajtottak végre kilakoltatásokat. A Financial Times szerint 10 milliárd dolláros büntetésre számíthattak a bankok, a tényleges egyezség szerint viszont ettől kevesebbet, csupán 8,5 milliárd dollárt kell fizetniük a pénzintézeteknek.

A tíz legnagyobb amerikai bank 3,3 milliárd készpénzt fizet 3,8 millió hitelfelvevőnek, illetve 5,2 milliárd dollár értékben módosítják a meglévő hitelszerződések feltételeit.

Forrás: [origo]

A bejelentés után néhány bank közzé is tette, hogy milyen hatással lesz a társaság eredményére a büntetés. A Wells Fargo 644 millió dollár adózás előtti veszteséget szenved el emiatt, míg a Citigroup adózás előtti eredményét 305 millió dollárral húzza majd le.

A szabályozó hatóságok felszólították a bankokat, hogy a keressék fel azokat az adósokat, akiket sérelem ért és kompenzálja is őket. A pénzintézetek már jelenleg is sok pénzt fordítottak arra, hogy azonosítsák azokat a hitelfelvevőket, akik a bank hibájából veszítette el a házát. A becslések szerint több mint 1 milliárd dollárt öltek ebbe a pénzintézetek.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!