McCoy a leggyorsabb az Ausztrál Nagydíjon

Vágólapra másolva!
Garry McCoy előnyt kovácsolt a hazai pálya ismeretéből, s így az Ausztrál Gyorsasági Motoros Nagydíj első időmérő edzésén a leggyorsabb időt futotta. A "Pampák Hercege" a képzeletbeli rajtrács első helyét Alex Barros orra elől kaparintotta meg az edzés végén.
Vágólapra másolva!

A brazil West-Honda-Pons versenyzője végig a leggyorsabb volt a délután során a pályán, amely még nedves volt az edzés elején. Később felszáradt, s ez lehetőséget adott sokak számára a javításhoz.

Valentino Rossi második motorján a harmadik legjobb időt futotta Barros mögött. Meglepetésre ezúttal Carlos Checa volt a jobb gyári Yamahás versenyző, aki a negyedik helyet szerezte meg kiegyensúlyozottan gyors köreivel.

Olivier Jacque és Shinya Nakano egy nagy csata emlékeivel érkeztek meg arra a pályára, ahol tavaly eldőlt: kettejük közül ki lesz a negyedliteresek világbajnoka. A japán versenyző számára így szomorú, míg a franciának szép emlékeket hozott elő az ausztrál aszfaltcsík. A páros ezúttal a királykategóriában szeretné letenni névjegyét, amelyben egyelőre Nakano a sikeresebb. Majdnem bekerültek a képzeletbeli rajtrács első sorába, de többek előretörése meghiusította elképzeléseiket.

A két Yamahás versenyző a második rajtsorba kvalifikálta magát, bár Jacque az elejére, az ötödik helyre, míg Nakano a végére, a nyolcadikra. A Yamahás szendvicsben ott van a Protonos vd Goorberg és Biaggi is.

A magyarok 125 köbcentis hőse, Talmácsi Gábor a 32. helyre kvalifikálta magát 1.58.235-ös időeredményével.

Ausztrál Nagydíj első időmérő eredménye:
500kcm
1. Garry McCoy Red Bull Yamaha 1:34.104
2. Alex Barros West Honda Pons 1:34.199
3. Valentino Rossi Nastro Azzurro Honda 1:34.430
4. Carlos Checa Marlboro Yamaha 1:34.535
5. Olivier Jacque Gauloises Yamaha 1:34.569
6. Jürgen vd Goorbergh Proton KR 1:34.814
7. Max Biaggi Marlboro Yamaha 1:34.820
8. Shinya Nakano Gauloises Yamaha 1:34.901
9. Sete Gibernau Telefonica Movistar Suzuki 1:34.987
10. Loris Capirossi West Honda Pons 1:35.215

Korábban:

Rossi koronázása

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről