Hernádi negyedik lett Ausztriában

Vágólapra másolva!
Nem volt könnyű helyzetben Hernádi László a szezonnyitó, Rechbergi hegyifutamon. A tatabányai autóversenyző szériamotorral kelt útra, és ez bizony nyugtalanította a tavalyi Közép-Európa bajnokság Zóna-győztesét. Végül negyedik lett, amiért tíz pontot kapott. Ugyanitt FIA Európa-bajnoki futamot és Mobil-Berg osztrák-kupát is rendeztek. Előbbin kilencedikként, utóbbin pedig negyedikként végzett BMW-jével.
Vágólapra másolva!

"A riválisok zöme szerfelett megerősödött, ugyanis többen új gépekkel vágtak neki a küzdelemsorozatnak" - kommentálta az Ausztriában látottakat Hernádi László. "Aki korábbi autójával jelent meg Rechbergben, az is jelentős technikai fejlődést tudott felmutatni. Csak az én gépemen maradt minden a régiben. Egyelőre. Cserkuti Öcsi bá' ugyanis biztosított arról, hogy a továbbiakban már valóban az A-s motorral jár majd a BMW" - tette hozzá.

Hernádi László így tehát szériamotorral állt a szombati edzések rajtjához. A versenyző a külső körülményekre is panaszkodhatott, mert az osztrák hegyekben szakadó eső várta az autósokat. A huszonnyolc jármű között Hernádi magabiztosan, ám a megszokottnál lassabban hajtott az 5050 méterre fekvő célba, nem jutott az első tíz helyezett közé.

Vasárnapra jobb viszonyok vártak a BMW gazdájára, de ezúttal sem volt szerencséje. "A ragyogó napsütésben az első futamon öt másodperccel jobb időt autóztam, mint az edzésen, majd a futam után egy előttem haladó Mitsubishi kigyulladt, így a versenyt egy időre félbeszakították" - emlékezett Hernádi. "A baleset helyszínét cementtel felszórták, ám az út csúszós maradt. A második felfutásban sikerült további négy tizedet faragnom, így az Eb abszolút kategóriában a kilencedik helyre értem be, ezzel pedig két pontot szereztem. A Közép-Európa bajnoki értékelésben negyedik lettem, amiért tíz pont jár, az osztrák hegyikupa-futam számításai szerint pedig szintén a negyedik helyet szereztem meg, amiért négy bajnoki ponttal kezdtem a szezont. Sajnálom, hogy még mindig nincs meg az A-s BMW-motor, hiszen az első helyet az ilyen típussal versenyző cseh Senkyr szerezte meg. Remélem, hogy a szlovákiai Breznóban, május 12-én megszerzem idei első dobogós helyezésemet."

A versenyen Szász László is indult a Formula-autók kategóriájában, ahol az abszolút harmadik helyet szerezte meg.

A Közép-Európa Zóna-kupa végeredménye:
1. Senkyr Robert (cseh), BMW M3, 4:56.722 - 20 pont
2. Liska Vladimir (cseh), BMW M3, 5:00.051 - 15
3. Dorlen Boris (horvát), Ford Escort, 5:13.633 - 12
4. Hernádi László (magyar), BMW M3, 5:16.831 - 10

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről