A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

A Volvónál folytatja a Mercedes dizájnere

Vágólapra másolva!
A Mercedes-Benznél eltöltött 18 év után Steve Mattin fogja meghatározni a jövő Volvo modelljeinek megjelenését. A 2005. május 1-jén hivatalba lépett formatervezési igazgató szenvedélyes autós és dizájner.
Vágólapra másolva!

Steve Mattin igen szerény új szerepét illetően. Szerinte az autók formatervezése mindig csapatmunka, amely nagyfokú elkötelezettséget kíván az összes résztvevőtől. Önmagát perfekcionistának tartja, aki izgatottan követi végig a formatervezés teljes folyamatát az első vázlattól a kész autóig. Előnyként látja, hogy újoncként érkezett a Volvóhoz. "Így friss szemmel szemlélhetem a dolgokat. Az is segít, hogy nemzetközi tapasztalataim vannak, és egy fontos prémium gyártónál dolgoztam korábban" - mondja Steve Mattin.

Átigazolása előtt személyesen a Volvo elnöke, Hans-Olov Olsson és J. Mays, a Ford Motor Company kreatív igazgatója kereste meg. A döntés nem volt könnyű a számára, hiszen azóta a Mercedesnél dolgozott, hogy 1987-ben a Coventry Egyetemen megszerezte diplomáját ipari formatervezésből. Habár szülőhelye Anglia, Stuttgart vált igazi otthonává, hiszen ott vannak barátai és kollégái. Attól a pillanattól kezdve, hogy elfogadta a Volvo Cars ajánlatát, egyre inkább feltűntek neki a svéd autók. "Szinte követni kezdtek engem, szabad parkolóhelyek csak Volvók mellett voltak. Úgy tűnt, mindenhol ott vannak."

Miután elbúcsúzott a DaimlerChrysler-től, Mattin elutazott Új-Zélandra. Ott beült egy XC90-esbe és három hétig járta az országot. "Ez nagyszerű alkalom volt arra, hogy megismerjem a márkát és magát az autót" - mondja Mattin.

Visszahívási akcióra kényszerülhet a Volvo/auto/gazdasag/20050505visszahivasi.html
Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!