A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
1
HUNKoch Máté
12:25VívásMate Tamas Koch-Grabiel Lugo
HUNPupp Réka
12:25CselgáncsReka Pupp-Sosorbaram Lkhagvasuren
HUNAndrásfi Tibor
12:50VívásRuben Limardo-Tibor Andrasfi
HUNFucsovics Márton
13:30TeniszMarton Fucsovics-Rafael Nadal
HUNSiklósi Gergely
13:40VívásJakub Jurka-Gergely Siklosi
HUNPásztor Flóra
14:05VívásYun-Jia Zhang-Flora Pasztor
HUNMarozsán Fábián
15:00TeniszFabian Marozsan-Ugo Humbert
HUNHámori Luca
17:22ÖkölvívásGrainne Walsh-Ana Hamori
NyílNyíl

MotoGP: megsérült a tavalyi 125-ös világbajnok

Vágólapra másolva!
Nem sokkal a franciaországi sikere után Thomas Lüthi súlyos balesetet szenvedett: a 125-ös kategória tavalyi világbajnoka egy sachsenringi tesztelésen bukott a motorjával, minek következtében kulcscsonttörést szenvedett.
Vágólapra másolva!

A svájci motoros éppen a Sachesenringen folytatott előkészületi teszteket, amikor is nem sokkal a déli harangszó előtt elesett motorjával és súlyosan megsérült. A sérüléseiből kifolyólag arra lehet következtetni, hogy az Elit-Caffe versenyzőjének a soron következő mugellói futamot ki kell majd hagynia, bár erről Lüthi másként nyilatkozott az eset után:

"A baleset teljesen váratlanul ért, amikor egy jobbra ívelő kanyarban nagy sebességgel elvesztettem uralmamat a motor felett. Szerencsére valamennyire meg tudtam fogni a gépet, ám mindezek ellenére is nagyot buktam, és a bal vállam eltörött. Az esésem előtti harminc körben már néhány beállítást el tudtunk végezni a motoron. Ráadásul igen hamar rátaláltam a pálya ritmusára, és az elért köreredményeimmel is elégedett voltam. Számomra teljesen természetes, hogy Mugelloban rajthoz állok majd. Ennek érdekében minden tőlem telhetőt meg fogok tenni."

Lüthi mellett a német ringen az európai és a német bajnokságok valamint néhány a világbajnokságban is szereplő pilóta is edzést tartott. Köztük Anthony West valamint Dirk Heidolf is (mindketten a 250ccm-ben a Kiefer-Bos-Racing Team versenyzői.). Az Elit Caffe Latte istálló pedig a svájci kiválásával is folytatja fogja majd a teszteket másik pilótájuk Sandro Cortese közreműködésével. Egyébként a nyílt edzésnapot bárki megnézheti 2 euró ellenében.

Szerdán egyébként a 125-ös kategória egyik magyar résztvevője, Talmácsi Gábor is balesetet szenvedett edzés közben az Örkény közelében lévő Euroringen.

Forrás: motogphirek.hu

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!