Lebukott a Saab 9-4X

Vágólapra másolva!
Bár a Saab majd csak Los Angelesben mutatja be a hibrid koncepció alapján készült 9-4X-et, a márka chilei weboldalára azonban már felkerült két kép a svédek új szabadidő-autójáról.
Vágólapra másolva!

A Saab januárban, a Detroiti Autószalonon mutatta be a 9-4X bioetanolos tanulmányát, a sorozatgyártásra kész verzióra még várni kell egy kicsit. A novemberre, Los Angelesre tartogatott újdonságról azonban már néhány műszaki részlet, és két kép is rendelkezésre áll.

Egyelőre két motorváltozatról szólnak a pletykák, az egyik a 2 literes, 245 lóerős, 400 newtonmétert produkáló turbómotor mellett az amerikai verzióhoz V6-os erőforrást is kínálnak majd, 284 lóerővel és hatfokozatú automata váltóval. Lehetséges, hogy a két motorhoz később csatlakozik majd egy 250 lóerós, 550 newtonméter csúcsnyomatékot teljesítő V6-os turbódízel erőforrás is, ami elsőként a Cadillac modellekben lesz elérhető.

A 9-4X 4,77 méteres hosszával, 1,68 méteres szélességével és 1,68 méteres magasságával a közepes méretű SUV-ok (Audi Q5, BMW X3, Mercedes GLK, Volvo XC60) közé érkezik.

A szabadidő-autó várhatóan a mexikói Ramosban készül majd, a gyártási költségek csökkentése érdekében közös gyártósoron a következő generációs Cadillac SRX-szel.

Forrás: [origo]

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről