A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
1
HUNMuhari Eszter
19:25VívásEszter Muhari-Auriane Mallo-Breton
HUNPóta Georgina
22:15AsztaliteniszGeorgina Pota-Xiaona Shan
NyílNyíl

Detroitban az 520 lóerős V10 Audi R8

Vágólapra másolva!
Az Audi az észak-amerikai autószalonon mutatja be a legújabb R8-at, amelyet az S6 és S8 5,2 literes tízhengeres motorja hajt. Emellett bejelentették, hogy 12 hónapon belül jön még két változat.
Vágólapra másolva!

A Rolls-Royce, a Ferrari, a Land Rover, a Mitsubishi, a Suzuki és még más márkák előpre bejelentették, hogy távol maradnak a Detroiti Autószalontól, de az Audi más lépésre szánta el magát. A német márka ugyanis pont itt mutatja be új üdvöskéjét, a V10-es motorral szerelt R8-at.

A jelenlegi piaci helyzetben bátor döntés, hogy mostanra időzítették az R8 V10 debütálását, de a németeknek gyakorlatilag nincs más választása, hiszen a modell már kész van, ráadásul itt topog az előszobában még két változat. A gyári ígéretek szerint a következő év második felében végre leleplezik a a nyiott tetős változatot is, sőt 12 hónapon belül megjelenik az extrém sportos RS változat is, amelyben valószínűleg ez a V10-es fog szerepelni két feltöltővel megtámogatva.

Az új R8-asban az S6-osból, és S8-asból ismert 5,2 literes V10-es került bele, amelynek teljesítménye 520 lóerő, a maximális forgatónyomatéka pedig 540 Nm. Az erőforrás összeszerelését egyébként Magyarországon, a győri gyárban végzik. Ez a motor szolgál egyébként a Lamborghini Gallardoban is, így az a furcsa helyzet áll elő, hogy ugyanazzal a motorral megalkotják a Gallardo legnagyobb vetélytársát.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!