Piacon a világ első konnektoros hibridje

Vágólapra másolva!
A kínai BYD Auto a napokban dobta piacra hazájában a világ első elektromos-benzines, házi konnektorról tölthető hibridjét, amely pár éven belül Amerikába és akár Európába is megérkezhet.
Vágólapra másolva!

Arról már korábban tudtunk, hogy a BYD-nek nagy tervei vannak a hibrid-piacon, néhány éven belül Európában és Amerikában is árulni akarják majd modelljeiket. A 2003-ban alapított céget a kínai kormány által létrehozott szakértői csoport segíti a fejlesztésben és ennek első eredménye volt a korábban megjelent F3. Ennek továbbfejlesztett szériaváltozata az F3DM, amely 100 kilométert képes csak áramot használva megtenni - jelentette a The Detroit News. Az akkumulátorok feltöltése kilenc óra alatt kész házi konnektorról, de a BYD saját feltöltő-állomásainál ennél gyorsabban is kész a procedúra, így elméletileg könnyedén lehet egész nap csak áramot használva autózni.

A kocsi a kínai piacon körülbelül 16 ezer euróba kerül, Amerikában nagy valószínűség szerint néhány éven belül piacra is dobják és körülbelül ugyanennyi ideig kelhet egy európai verzióra is várni. Legnagyobb probléma a kocsi Kínán kívüli árulásával a F3DM európai és amerikai biztonsági előírásokra való átszabása lehet. Az Egyesült Államok esetében például Warren Buffett, az ország egyik leggazdagabb embere fektet 230 millió dollárt a kocsi ottani bevezetésébe és ebből nem kevés az átalakításokra mehet el.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről