Augusztusban jön az új Bentley

Vágólapra másolva!
Az augusztusi Pebble Beach-i luxusautó show-n mutatja be az Arnage utódját a Bentley. Megérkezett a második előzetes az új limuzinról, de a kocsi nevét még nem közölték.
Vágólapra másolva!

Véget ér a Bentleynél a Rolls-Royce-alapokra építkező korszak: az Arnage-et váltó új, a Continentalhoz hasonlóan teljes egészében Volkswagen-fejlesztésű nagylimuzin augusztus 16-án, a Pebble Beach-i luxusautó show-n mutatkozik be. Egy előzetest már mutatott a Bentley az új modellről, most megérkezett a második is, amely a korábbihoz hasonlóan csak az autó egy részletét emeli ki.

Mivel Pebble Beachben viszonylag szűk közönséget lehet megszólítani, a Bentley a szeptemberi Frankfurti Autószalonon is kiállítja az új modellt, amelynek hivatalosan még nincs neve. Kiderült róla viszont néhány újabb részlet: amellett, hogy mindenben egy kicsit többet ad majd, mint az Arnage, már az sem titok, hogy az orrán négy kerek fényszórót helyeznek el.

Ezek közül kettő lesz főfényszóró, kettő pedig ködlámpa, előbbiekben szintén kerek alakot formázó ledek biztosítják majd a rendkívül divatossá vált nappali fényt. A klasszikus hűtőrács formája az első lökhárítóról is visszaköszön majd, az ajtók nyílása marad szokásos irányú, a hátsók kilincseit viszont elrejtik.

Jóval rövidebbnek ígérkezik az új limuzin hátsó része, a lámpák a Continentalhoz hasonlóan nagy méretűek lesznek. Illően a luxusjelleghez, hátra is egyszemélyes székek kerülnek. Műszakilag még nem sokat tudni az új Bentleyről, valószínűleg lesz majd összkerékhajtású verzió is Audi-technikával, illetve elképzelhető a bioetanolos verzió piacra dobása.

Forrás: [origo]

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!