Kis SUV-t készített a Fiestából a Ford

Vágólapra másolva!
A Fiestából alapjaira készített terepes, az Ecosport Európában a Fusion utódjának tekinthető. Az Opel Mokkának és a Nissan Juke-nak lesz a konkurense, hajtásáról egyliteres, 120 lóerős motor gondoskodik.
Vágólapra másolva!

Forrás: Ford
Forrás: Ford

Az új EcoSport az indiai Új-Delhi Autószalonon mutatkozott be a nagyközönségnek. később közel száz ország piacán jelenik majd meg. Formatervén felismerhetőek a SUV-okra jellemző elemek, mint például a határozott kiállás, magas üléspozíció és a hátsó ajtóra helyezett pótkerék, de az alapokat a Fiesta szolgáltatta.

Forrás: Ford
Forrás: Ford

Az EcoSport ötlete Brazíliában fogant, a formatervezési központ Camaçariban működik, és ma már szerves része a Ford dizájnstúdió-világhálózatának. Karosszériáját a Ford új globális formanyelvének megfelelően formázták, mely során nagy figyelmet fordítottak az üzemanyag-takarékosságra. Motortere rövid és lejtős, profilja jól felismerhető. A szélvédő meredek dőlésszögű, a rejtett B-oszlopoknak köszönhetően pedig az oldalsó üvegek egyetlen elegáns felületbe folynak össze. Hátuljának jellegzetessége a nagyméretű hátsó ablak, amely a jól felismerhető lámpákig ér. Jellegzetes megoldás az oldalirányba nyíló ajtóra helyezett pótkerék, ami az autó off road szellemiségét tükrözi, bár így sem nevezhető terepjárónak.

Forrás: Ford
Forrás: Ford

Az Ecosport az új fejlesztésű egyliteres, 120 lóerős Ecoboost turbómotorral kerül majd forgalomba, ami olyan erős, mint egy 1,6-os szívómotor, de annál kevesebbet fogyaszt. Nyomatéka is tisztességes, a 170 Nm-es csúcsot 1300-tól 4500-ig biztosítja a kis háromhengeres.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről