Megmutatta Porsche-verő kis sportkocsiját a Jaguar

jaguar f-type
Vágólapra másolva!
Nyilvánosságra hozták az első hivatalos fotót a jövő tavasztól kapható Jaguar F-Type-ról. A Porschét szorongatnák az angolok.
Vágólapra másolva!

Elkészült vadonatúj, kisméretű sportkocsijával a Jaguar, amellyel merész célt tűzött ki maga elé. Nem titkoltan a Porsche vevőkörének egy részét akarják elcsábítani az angolok, és erre alkalmasnak is tűnik az F-Type névre keresztelt roadster. A párizsi premier után már tavasszal elkezdődik az autó értékesítése, a pontos műszaki adatok egyelőre nem nyilvánosak.

Az F-Type (a tető hiányától eltekintve) gyakorlatilag pontos mása a tavalyi C-X16 kupétanulmánynak, de az eredeti koncepció sem merül feledésbe. Az F-Type-ból ugyanis készül zárt változat is, amely várhatóan 2013 végén vagy 2014 elején mutatkozik be.

A sajtófotón látható autók hűtőrácsára S jelölés került, ami arra utalhat, hogy az új háromliteres, kompresszoros V6-osnak lesz egy nagyjából 380 lóerős változata is. Kiszivárgott hírek alapján az alapmodell 340 lóerővel kerül piacra, az R csúcsverzió pedig ötliteres kompresszoros V8-ast kap, 500 lóerő feletti teljesítménnyel.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről