Így nézne ki Frankenstein műve, ha Mercedes lenne

Mercedes Royale 600
Vágólapra másolva!
Amerikában úgy döntöttek, hogy egy aktuális S-osztályt veterán felmenője, az állólámpás W112-es limuzin stílusjegyeivel tesznek egyedivé. Bár a fecskefarkak lemaradtak, az eredmény így is meghökkentő.
Vágólapra másolva!

A W222-es kódszámon futó aktuális S-osztály messze átlagon felüli luxusautó, ám úgy néz ki, hogy nem mindenki találja elég egyedinek. Kaliforniában kapták lencsevégre a képen látható “Mercedes Royale 600” nevű furcsaságot. Az autó alaposan átalakított külsőt kapott, az orr-részen meghökkentően mutat egymás mellett a szárnyasajtós SLS AMG-ről kölcsönvett fényszórópár, és a 60-as években gyártott W112-t (ismertebb nevén Fecskét) idéző hatalmas hűtőrács.

Forrás: Galpin Auto Sports

Nyilván a tervezők az állólámpás régi S-Mercik hagyományait akarták újragondolni. Új a krómtól roskadozó lökhárító is, és bár elég furán mutatnak ebben a környezetben a légbeömlők, az ormány összességében a japán Mitsuoka retróautóit idézi. Hátul is az SLS lámpái fogadnak minket, szintén veteránautós körítésben, és itt szélvédőt is az eredetinél kisebbre és meredekebb szögűre cserélték.

Az utastérhez nem nyúltak, ami az aktuális S-osztály szolgáltatásait ismerve nem is lenne baj,de így még furább az összhatás: a retró külsőhöz nem igazán passzol az óriáskijelzős high-tech beltér, legalább pár műszerrel vagy kezelőszervvel megpróbálhattak volna múltat idézni. Műszaki adatokat és más részletet nem árultak el róla, de bizonyára a technikai részt nem módosították, és egyedi példányról van szó.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!