A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
1

A Porsche is csalhatott a fogyasztással

Porsche gyár Lipcse
Eröffnung des neuen Qualitätszentrums (QZ) der Porsche Leipzig GmbH mit Dr. Oliver Blume, Vorsitzender des Vorstandes der Dr. Ing. h.c. F. Porsche AG? am 02.06.2016
Vágólapra másolva!
A német WirtschaftsWoche szerint a német szövetségi közlekedési minisztérium és a Kraftfahrt-Bundesamt (KBA) gépjármű-nyilvántartó hivatal az üzemanyag-fogyasztási értékeket manipuláló szoftver gyanújával vizsgálatot indított a Porschénél.
Vágólapra másolva!

A WirtschaftsWoche a közlekedési minisztérium szóvivőjét idézve arról számol be, hogy a KBA a jármű üzemmódját a kormányállás szöge alapján felismerő szoftverről kapott tájékoztatást a Porsche belső forrásaitól.

Mivel laboratóriumi mérések során a próbapadokon az autók kormányműve mozdulatlan, a szoftver ennek alapján felismeri az autó üzemmódját, és az utcai üzemmódnál alacsonyabb fogyasztási és károsanyag-kibocsátási értékeket állít be. A közlekedési minisztérium hasonló manipuláció gyanúja miatt novemberben már vizsgálatot indított az Audinál is.

A Porsche nem kommentálta a lap értesülését, de közleményt adott ki, miszerint autói fogyasztás és károsanyag-kibocsátás szempontjából megfelelnek a forgalomba helyezés időpontjában érvényes törvényi követelményeknek.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!