Ezek most a legmegbízhatóbb autók, meglepő márka került az első helyre

autószerviz, szerviz
Szikszó, 2017. március 31. A 2017. március 31-én újonnan átadott szikszói Angel Station - Angel Petrol nevű benzinkút szervize. A benzinkút éttermet, valamint személyautó-, kamion- és buszszervizközpontot is üzemeltet. MTI Fotó: Vajda János
Vágólapra másolva!
A Consumer Reports című fogyasztóvédelmi magazin több százezer autó adatai alapján állított fel megbízhatósági rangsort.
Vágólapra másolva!

A világ vezető fogyasztóvédelmi magazinja, a Consumer Reports minden évben megkérdezi olvasóit arról, hogy mennyi és milyen jellegű problémáik voltak autóikkal az elmúlt egy évben.

Az idén 329 ezer autóról érkeztek adatok, 2000-2020-as modellévig.

A magazin szerkesztői 17 problémás területet vizsgáltak, a nyikorgó fékektől a garancián túli váltójavításokig csoportosítva a kisebb és súlyosabb hibákat.

Az adatok összesítése és a hibák súlyozása után a legmegbízhatóbb márkának a Mazda bizonyult.

A második és harmadik helyre került a Toyota és a Lexus, előbbi eredményét a RAV4-gyel kapcsolatos, az átlagosnál gyakrabban előforduló hibák rontották.

A negyedik helyen a Buick végzett, amely 14 pozíciót javított előző évi helyezésén. Az első tízbe a Honda, a Hyundai, a RAM, a Subaru, a Porsche és a Dodge fért még be.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről