A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Súlyos botrány a Teslánál: tíz éve hazudnak a vevőknek, egy titkos csapat tusolta el az ügyeket

Tesla yoke
Vágólapra másolva!
Éveken át manipulált hatótávolság-adatokat jelenítettek meg a Teslák műszerfalai, a panaszkodó vásárlókkal egy titkos csapat foglalkozott.
Vágólapra másolva!

A Reuters riportja szerint a Teslák közel egy évtizeden át manipulált, a tulajdonosokat félrevezető adatokat jelenítettek meg a műszerfalaikon.

A valós hatótávolság helyett egy kozmetikázott szám jelent meg arról, mennyi kilométert lehet megtenni az autóval az akkumulátor lemerüléséig.

A Reuters a Tesla szoftvereit jól ismerő forrása szerint Elon Musk nagyjából tíz évvel ezelőtt adta ki az utasítást a hatótávolság-adatok manipulálására. A hírügynökségnek arról ugyanakkor nem sikerült bizonyítékot szereznie, hogy az algoritmust jelenleg is használja-e a Tesla.

Forrás: Tesla

A manipulált adatok a vásárlóknak is feltűntek, többen is panaszkodtak amiatt, hogy az autójuk nem valós adatokat jelenít meg. Közülük sokan kaptak időpontot javításra, de az autógyártó valójában nem akart megjavítani semmit.

A Reuters szerint a hasonló panaszok visszaszorítása érdekében egy titkos csapatot is létrehoztak, amelynek feladata egyrészt az időpontok lemondása, másrészt a panaszok lezárása volt.

A Teslánál hasonló ügyek százait törölték hetente azzal az indokkal, hogy az autóknak valószínűleg nincs szükségük javításra, a tulajdonosok nem tehettek semmit. A Tesla nem reagált a Reuters megkeresésére.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!