Anglia
18:002024. július 06.
Svájc
Hollandia
21:002024. július 06.
Törökország

22 cég legjobb ötleteiből született meg a U1st Vision önjáró üzlethelység

Fotó: Software Républic
Vágólapra másolva!
A francia Software Républic második tanulmányautója egy mobil üzlethelyiség – elsőként a kerekeken guruló orvosi rendelőt készítették el.
Vágólapra másolva!
Fotó: Software Républic

Manapság minden a szoftverről szól az autóiparban – például azért, mert a szigorodó EU-s adatvédelmi előírások miatt sok típus gyártását/forgalmazását abbahagyják –, az e téren dolgozó cégek tudásának legjavát fogja össze a francia Software Républic, amelynek 7 állandó tagja van – köztük a Renault Csoport –, és a legújabb tanulmányautójuk megvalósításához még 15 másik vállalkozás is segített nekik saját szellemi tőkéjükkel.

Fotó: Software Républic

A U1st Vision nevű haszonjármű valójában egy mozgó üzlethelyiség, amelyet bármilyen – már ha a fizikai korlátok engedik – tartalommal meg lehet tölteni, és az magától képes elmenni az ügyfélhez. A fizikai valójában megépített autó például egy orvosi rendelő, amely el tud menni a betegekhez, de a konstrukció alapján például igény szerint közlekedő szemétgyűjtő jármű is megvalósítható, nem is beszélve a mobil kerékpárszervizről, butikról, satöbbi. Az alap járművet felkészítették arra, hogy a különféle felépítményhez tartozó egyedi szoftveres megoldásokat kezelni tudja.

Fotó: Software Républic

Visszatérve az orvosi rendelőhöz, az szűrővizsgálatok és belgyógyászati rendelésre lett optimalizálva, a páciens mellett egy szakápoló van a fedélzeten, az orvos videóhívás segítségével van jelen – természetesen megfelelő titkosítással üzemel a kapcsolat, hogy biztonságban legyenek a páciens adatai –, így az irodájából egyszerre több helyszínen is „jelen tud lenni”. A U1st Vision segítségével az orvosi ellátás illetve az egyéb kereskedelmi funkciók olyan településekre is el tud jutni, ahol egyébként annak fenntartása nem gazdaságos.
 

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről