2,6 km rézkábelt spóroltak ki a Rivian megújult csúcsmodelljéből

Fotó: Rivian
Vágólapra másolva!
2, 3 vagy 4 hajtómotorral, 674, 862 vagy 1039 lóerővel lehet kérni a megújult Rivian R1-est, amely videójáték-motor alapján programozott menüt használ.
Vágólapra másolva!
Fotó: Rivian

Ahogy eddig, úgy a jövőben is szabadidő-autóként (R1S) vagy pickupként (R1T) lehet megvásárolni a Rivian márka csúcsmodelljét, amelynek alapos frissítését generációváltásnak állítják be. Egy kicsit átrajzolták a lökhárítót, a jellegzetes formájú fényszóró betéte változott – ősztől majd távoli frissítéssel aktiválják az okosfényszóró-funkciókat –, egyébként meg továbbfejlesztett hajtást és fedélzeti elektronikát kapott a típus.

Fotó: Rivian

Teljesen új az elektromos rendszer, amelyben a korábbi 17 helyett már csak 7 vezérlőegység dolgozik, 2,6 km-rel kevesebb rézkábelt építenek be az autókba. Az új menürendszer az Unreal videójáték-motort használja és a korábbinál könnyebb használatot ígérnek, új a Connect+ előfizetéses szolgáltatás, amelynek segítségével többek között streaming-adásokat nézhetnek az utasok és több mint 3000 alkalmazáshoz férhetnek hozzá. A 11 kamerát és 5 radart használó vezetőtámogató rendszernél 8-szor nagyobb a kamerák felbontása, új a központi szoftver, ami finomabb működést eredményez. A légrugózás vezérlésének átprogramozásával javítottak a Rivian R1S és R1T menetkomfortján.

Fotó: Rivian

A Standard lítium-vas-foszfát akkumulátor változatlan, a Large és Max lítium-ion akkumulátoroknál újak a modulok és módosítottak a csomagoláson is, ami olcsóbbá teszi a gyártást és könnyebbé a szervizelést; a maximális hatótávolság 676 km-re növekedett. Alapból 2 hajtómotoros összkerékhajtást adnak 674 lóerővel, a 3 hajtómotoros összkerékhajtásnál 862 lóerő a rendszerteljesítmény, a csúcsot a 4 hajtómotoros összkerékhajtás jelenti 1039 LE/1622 Nm rendszerteljesítménnyel; ezzel a pickup kevesebb, mint 2,5 másodperc alatt gyorsul fel 96 km/órás tempóra.
 

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!