A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
0
HUNMuhari Eszter
19:25VívásAuriane Mallo-Breton-Eszter Muhari
HUNMuhari Eszter
19:25VívásEszter Muhari-Auriane Mallo-Breton
HUNMagyarország
21:44ÚszásSzabad 4 x 100m
HUNPóta Georgina
22:15AsztaliteniszGeorgina Pota-Xiaona Shan
NyílNyíl

Autócsodák Pápán

Fotó: Haraszti Gábor/Napló
Vágólapra másolva!
17. alkalommal rendezték meg Veszprém vármegyében a Balaton Classic veteránautó-versenyt. Pápán a várkerti parkolóba szombat délelőtt 140 autócsoda gurult be.
Vágólapra másolva!
A Salmson modellje volt az egyik legnépszerűbb autó
Fotó: Haraszti Gábor/Napló

A Balaton Classic veteránautó-versenyt 2008-ban rendezték meg először, az Oldtimer szuperkupa közkedvelt futama. Az utóbbi években olyan népszerűvé vált, hogy limitálni kellett a résztvevők számát, idén 140 autó indult útnak. A rendezvényen a hazai csapatok mellett külföldről is egyre többen vesznek részt, Olaszországból, Németországból, Csehországból, Ausztriából, sőt, még Izraelből is érkezett már csapat. Egy-egy futamon általában több mint negyvenféle autómárka képviselteti magát. Pápán igazi különlegességnek számított az 1923-as gyártású Salmson VAL 3, a Cadillac Fastback Coupe vagy épp egy 1976-os Volkswagen 181 modell.

Fotó: Haraszti Gábor/Napló

A kupa nem gyorsasági verseny volt, az egyes szakaszokat meghatározott idő alatt kellett a csapatoknak itiner alapján teljesíteni úgy, hogy a következő ellenőrzőpontra egy előre megadott percen belül érkezzenek, tehát az ellenőrző vonalon történő áthaladásra 59 másodperce volt a csapatoknak. Az útvonalon több látható és titkos pecsétet is össze kellett gyűjteni. A csapatok csak mechanikus időmérő eszközöket használhattak, míg digitális mérőeszközök használata esetén büntetőszorzóval növelték a teljesített időeredményeket. Az eredményhirdetésen több kategóriában osztottak ki díjakat, az idei rendezvény győztes párosa, az abszolút értékelés első helyezettje a Szabó Endre–Gömöri Melinda-páros lett. 

Fotó: Haraszti Gábor/Napló


 

Haraszti Gábor / veol.hu

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!