A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Elindult a Ford Explorer EV gyártása, megmutatták a szabadidő-kupé karosszériát is

Fotó: Ford
Vágólapra másolva!
Az egyik gyári videón bukkan fel pár pillanat erejéig a hivatalosan még be nem mutatott SUV-kupé, ami állítólag a Capri nevet hozza vissza.
Vágólapra másolva!
Fotó: Ford

1 évvel a hivatalos bemutató után megkezdték a Ford Explorer EV villanyautó sorozatgyártását Kölnben, miután befejeződött az üzem mintegy 2 milliárd eurós modernizálása, amely során nem csak villanyautók gyártására tették alkalmassá az 1930-ban alapított gyárat, de annak működését is környezetbaráttá tették. Több mint 600 új robotot állítottak üzembe jellemzően a karosszéria- és fényezőüzemben, az új központi vezérlő élő adatok alapján látja az egész termelési folyamatot, beleértve azt is, hogy épp mennyi anya vagy épp csavar van az adott munkaállomásokon.

Fotó: Ford

Látványos videókat is készítettek a Ford Explorer EV gyártásának elindulásáról, az egyikbe pedig véletlenül (?) bekerült az egyelőre csak szövegben kommunikált és legfeljebb kémfotón látott szabadidő-kupé változat is egy vágókép erejéig. A kép bal oldalán látszik a kombis befejezésű Explorer EV, jobbra a még névtelen, és hivatalosan csak 2025-től gyártásba kerülő szabadidő-kupé látszik. A hírek szerint a Capri nevet elevenítik fel ennél a modellnél, erről a hivatalos leleplezés alkalmával lesz bizonyosság.
 

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!