Kínában már szabadidő-kupéként is megvásárolható a Ford Mondeo

Fotó: Ford
Vágólapra másolva!
Frissítették az Evos szabadidő-kupét, mostantól kezdve Ford Mondeo Sport néven árulják. Opciós a 304 lóerős öntöltő hibrid hajtás.
Vágólapra másolva!
Fotó: Ford

Amíg Európában kivezették a piacról a Ford Mondeo típust, Kínában köszöni szépen, jól fogy az ottani partner segítségével készített modell. Annyira, hogy az eddig Evos néven árult szabadidő-kupét a modellfrissítés keretében átnevezik Ford Mondeo Sport-ra, ettől azt remélik, hogy emelkednek majd a szabadidő-kupé értékesítései.

Fotó: Ford

Eléggé visszafogott a modellfrissítés, hiszen épp csak a Mondeo nevet írják fel nagy betűkkel a csomagtérfedélre, illetve még Sport jelvényeket helyeznek el néhány ponton, ezenkívül a színpalettát bővítették – a képeken látható sárga színt például a Mustang Mach-E villanyautóról vették át. A szabadidő-kupé 4920 mm-ével 15 mm-rel hosszabb a Mondeo szedánnál, a tengelytávolságuk megegyezik (2945 mm), de a 168 mm-es hasmagasság jóvoltából pár centivel magasabb.

Fotó: Ford

Nincs változás a Ford Mondeo Sport belsejében, eddig is osztoztak a nagypanelos műszerfalon a modellek, de van egy fontos műszaki változás. Korábban csak 2,0 literes turbómotorral (245 LE) volt elérhető az Evos, a Mondeo Sport már a 2,0 literes turbómotort használó öntöltő hibrid rendszert kap (309 LE rendszerteljesítmény), marad az elsőkerékhajtás és a fokozatmentes automatikus váltó. A Mondeo Sport ugyanannyiba kerül, mint az öntöltő hibrid Mondeo szedán, azaz 209 800 jüan (10,6 millió Ft) az alapár és 229 800 jüanba (11,6 millió Ft) kerül az ST-Line változat.
 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről