Tatán folytatódott az MNASZ Historic Regularity Kupa

Fotó: Fotó: G.D.V. / 24 Óra
Vágólapra másolva!
Tata 6. alkalommal adott otthont a veterán autók túraversenyének. Az oldtimerek a 2. napon az Öreg-tó partjáról indultak tovább.
Vágólapra másolva!

Veterán autók sorakoztak fel Tatán az Öreg-tó partján felállított rajt előtt. Ugyanis a Regularity Rallye Egyesület idén is Tatára tette egyik helyszínét. A mutatós oldtimereket sokan megcsodálták. Kovács Péter az egyesület elnöke a Kemma.hu kérésére elmondta, hogy Budapestről 11 autó indult el, amiből kettő sajnos kiesett a versenyből technikai okok miatt. A szervező azt is elárulta, hogy miért szerepel Tata minden évben az útvonalukban.

Az oldtimerek a Regularity Rallye második napján az Öreg-tó partjáról indultak tovább
Fotó: Fotó: G.D.V. / 24 Óra

– Ide jártam gimnáziumba és imádom Tatát, amikor csak lehet visszajövünk. Ez a verseny már hetedszerre zajlik és ebből hatszor voltunk eddig Tatán – magyarázta a szervező, aki arról is beszélt, hogy ez a verseny miben különbözik egy szokványos rallytól. 
– Ezeknek az autósoknak a tulajdonosai már nem akarják kockáztatni, hogy az autóik megsérüljenek. Így ezen a versenyen nem kell gyorsan menni a mért szakaszokon. A mért szakaszokon nagyon pontosan be kell tartani az átlagsebességet és ez alapján alakul ki egy sorrend. de végeredményben ez mégis egy rally élményt ad – mondta a verseny szervezője, aki elmondta, hogy akkor számít egy autó oldtimernek, ha elérte a 30 éves kort.

Közel 300 kilométert autóztak két nap alatt a versenyzők
Fotó: G.D.V. / 24 Óra

Közös élmény
– Az a célunk, hogy megismertessük mindenkivel ezt a rallyt. Ehhez nem kell versenyautó, bukócső az autóba, nem kell gyorsan vezetni, a KRESZ szabályait betartva kell versenyezni. És fontos, hogy ehhez mindig hozzá tartozik egy közös élmény, egy esti beszélgetés, vacsora, szállás – emelte ki Kovács Péter. A verseny Budapestről indult, majd a Gerecsén keresztül érkeztek meg Tatára, ahonnan másnap indultak tovább. 
– Összesen 298 kilométert tesznek meg az autósok a két nap alatt. Tatáról Székesfehérvár irányába megyünk majd vissza Oroszlánynak, onnan Bokod felé végül visszatérünk Tatára. De igyekszünk, hogy minden évben változtassunk kicsit az útvonalon, így ez egyben kis országjárás, kirándulás is – tette hozzá a szervező. 
 

Goletz-Deák Viktória / kemma.hu

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről