A Királyi Légierőt támogatja a helikopter-alkatrészekből épített Caterham

Fotó: Caterham
Vágólapra másolva!
Egy 1972-ben gyártott Puma HC2 helikopter alkatrészeiből épített sportkocsit a Caterham. A bevétel jótékony célra megy.
Vágólapra másolva!
Fotó: Caterham

A Caterham autógyár a Királyi Légierőt (RAF) támogatja azzal, hogy egy 1972-ben szolgálatba állított, és nemrég leselejtezett Puma HC2-es alkatrészeit felhasználva építettek egy Seven 360R-t, amelyet aztán elárvereznek, a bevételből a RAF sérült katonáit támogatják majd. A kérdéses helikopter Észak Írországban, Bosznia és Hercegovinában, Koszovóban, Irakban és mindkét Öböl-háborúban szolgált, és 2002-ben selejtezték le, miután betöltötte az 50 évet.

Fotó: Caterham

A Caterham Seven 360R esetén a helikopter farokrészéről és ajtajairól származó alumíniumból készítették a karosszériát, az ülések mögötti panelen még rajta van az ajtó-vésznyitó is. A kardánalagúton, az ajtókon és a karbon üléseken használt kárpit a helikopter hangszigetelő burkolatából készült. A műszerfalon a helikopteren használt kapcsolókkal váltották ki a gyáriakat, középre a navigációs óra került. A motortérben egy lőszeresládában helyezték el az akkumulátort.

Fotó: Caterham

Megőrizték a helikopterről származó alumíniumlemezek eredeti színét, ehhez fényezték hozzá NATO zöld színre a Caterham Seven 360R eredeti karosszériájából megőrzött paneleket, a vázat Desert Sand színűre festették. Az autógyár szakemberei a RAF Benson bázisán szolgáló katonákkal közösen építették meg az egyedi sportkocsit, amely a Brit Nagydíjon debütált a nagyközönség előtt. Az érdeklődők az augusztus 15-szeptember 12 között a Collecting Cars weboldalán licitálhatnak az autóra, a bevételt a Mission Motorsport és a Royal Air Force Benevolent Fund szervezeteknek utalják át.

Fotó: Caterham

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!