A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
0

A vártnál jobb negyedéves eredményt ért el a General Motors

Vágólapra másolva!
A General Motors amerikai autógyár a Wall Street várakozásait felülmúló második negyedéves bevételről és nyereségről tett jelentést kedden, és megemelte éves profit-előrejelzését is.
Vágólapra másolva!

A júniussal zárult negyedévben a GM 48 milliárd dolláros forgalmat bonyolított, felülmúlva a 45,5 milliárd dolláros elemzői konszenzust. A nettó nyereség az egy évvel korábbihoz képest 14 százalékkal, 2,9 milliárd dollárra emelkedett. Az egy részvényre jutó egyszeri tételekkel kiigazított nyereség 3,06 dollár lett, szemben a 2,75 dolláros piaci várakozással.

Az egész éves adó előtti nyereségre vonatkozó prognózisát a GM 13-15 milliárd dollárra emelte meg a korábbi 12,5-14,5 milliárd dolláros becslésről. A General Motors részvényének árfolyama túlteljesítette ágazati konkurenseinek idei eredményét: az év eleje óta 38 százalékos növekedést ért el, szemben a Ford 18 százalékos növekedésével. A Stellantis részvénye az év eleje óta 11 százalékot veszített értékéből.

A GM nemrég jelentette be, hogy visszafogja elektromosautó-gyártási tervét, az idei felső keretszámot 250 ezerre csökkentette a korábbi 300 ezres előrejelzésről. Elállt egyúttal attól a szándékától is, hogy 2025 végére egymilliós gyártási kapacitást hozzon létre Észak-Amerikában.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!