A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
0

Fürdőkádastól akasztotta traktorja vonóhorgára a barátját

Fotó: Török János
Vágólapra másolva!
Idén is több mint száz traktorral vonultak fel a gazdák, megnyitva a domaszéki falunapokat. A pénteki eseményen láttunk igazán extrém megoldásokat is.
Vágólapra másolva!
Fotó: Török János

Idén is több mint száz traktor vonult fel Domaszéken. A falunapokat megnyitó pénteki esemény kezdi kinőni a települést: a mezőgazdasági járművek már alig fértek el a a Köztársaság téren. Bár munka ebben az időszakban még bőven akad a földeken, a környékbeli gazdák szívesen jönnek, mert a nagy buli mellett remek társasági esemény is, ahol találkozhatnak, beszélgethetnek.

Fotó: Török János

Persze akinek nincs traktora, az is jól szórakozik – főleg a kisgyeremekes családok, amelyek számára gyakorlatilag kötelező program a hatalmas monstrumok nézegetése, illetve az integetés a menetnek. A most 3 éves Marci, bár beszélni még nem tud, folyamatos mosollyal az arcán mutogatta szüleinek az újabb és újabb érkezőket. Pedig nem újdonság számára a traktor: a családban is van egy John Deere. A dupla kerekes járművel szüleivel együtt természetesen ő is a felvonulók között volt.

Fotó: Török János

Neki még nincs saját traktorja, nem úgy a 14 hónapos Olivérnek. Az anyameghajtással húzott járgányra még egy napernyőt is szereltek, így a kisfiú teljes kényelemben tudta nézegetni az igazi gépeket. „Imádja ezeket, karácsonykor a fénytraktorokat is megnéztük”– mesélte édesanyja, Karlovic Csilla.

Fotó: Török János

A cukiságfaktort kimaxoló család mellett voltak még jópáran, akik úgy gondolták, emlékezetessé teszik megjelenésüket. És az az igazság, hogy ehhez idén már kevés volt a székekkel, szalmabálákkal felszerelt utánfutó, ahol kisebb-nagyobb kompánia tudott üldögélni. Az egyik leglátványosabb kompozíció a domaszéki motorosoké volt: a traktor után kötött platón több kétkerekűt is felállítottak, melyeken Mad Max stílusban bőrszerkós hölgyek és feketébe öltözött urak reklámozták a vasárnapi motoros rendezvényt. Őket kísérte a menetben motorjával Balogh Jenő – szőrös kabátban. „Nagyon nem fázok. De megéri a buliért” – mosolygott.

Fotó: Török János

Tény egyébként, hogy ezen a rendezvényen soha nem fázik senki, idén azonban egyvalaki ezt mégis elmondhatta magáról. A 19 éves Bittó Nándor volt az, akit barátja, Szécsi Tamás a traktorja után kötött, kerekeken guruló fürdőkádban húzott. – Fél órája töltöttük fel kútvízzel. Nagyjából 8 fokos – mesélt arról, hogy érzi magát az extrém strandolás közben. Azt is elárulta, hogy elég kényelmetlen a dolog, mert az általa fabrikált vizes járműből kimaradt a lengéscsillapító, így minden kátyút megérez. De így is megérte a buli, mert minden kétséget kizáróan őket fotózták idén legtöbbet.

Fotó: Török János

A traktorosok a hagyományoknak megfelelően délután 5 órától végigvonultak Domaszéken. Ezt követően Mihálffy Béla országgyűlési képviselő támogatásának köszönhetően mindannyiukat megvendégelték: az iskolaudvaron marhapörkölt és pacal várta a traktorosokat. 
 

Fotó: Török János

Timár Kriszta / delmagyar.hu
 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!