Giorgio Armani 90. születésnapján mutatták be a Fiat 500e Giorgio Armani szériát

Fotó: Fiat
Vágólapra másolva!
A divattervező több hónapon át dolgozott a Fiat tervezőivel a nevét viselő limitált szérián. Csak zárt karosszériával választható a különlegesség.
Vágólapra másolva!
Fotó: Fiat / OLAF PIGNATARO

Július 11-én ünnepelték a Fiat 125. születésnapját, ugyanekkor lett 90 éves Giorgio Armani divattervező. A két olasz ikon korábban is dolgozott együtt, 2020-ban a Fiat 500e debütálásakor ismerhettük meg az egyedi Fiat 500e Armani-t. Most bárki számára megvásárolható modellt készítettek a Fiat 500e Giorgio Armani limitált széria képében, amely csak a zárt karosszériával választható.

Fotó: Fiat

Különösen sok időt töltöttek a színek és anyagok kiválasztásával, két új karosszériaszínt is kikevertek külön ide: a Dark Green Micinalised tükrözi a divattervező stílusát és ízlését, a Ceramic Greige a szürke és bézs színek keverésével jött létre. Kint igyekeztek csökkenteni a kontrasztokat, hogy egyszerű, letisztult legyen a megjelenés, a felniken óriási méretűre növelték a GA logót – ezek egyrészt feltűnőek, másrészt kicsit javítják a légellenállást.

Fotó: Fiat

A karosszéria külsejéhez passzoló színű üléskárpitot V alakú díszvarrással látják el, a műszerfal betétje lézerrel vágott fa, több helyen megjelenik a GA logó és a divattervező aláírása. A Fiat 500e Giorgio Armani fedélzetén minden elérhető extra ott van, és csak a nagyobb akkumulátorral és 118 lóerős hajtómotorral választható. A limitált széria forgalmazása 2025-ben indul.
 

Fotó: Fiat / OLAF PIGNATARO

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről