A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Goodwoodban debütál a valaha volt leggyorsabb Subaru WRX

Fotó: Subaru / Matthew Stryker
Vágólapra másolva!
A Subaru Motorsport USA építette meg a 679 lóerős, karbon karosszériás Project Midnight nevű versenyautót.
Vágólapra másolva!
Fotó: Subaru / Matthew Stryker

A Subaru Motorsport USA a valaha volt leggyorsabb Subaru WRX-et készítette el a Project Midnight keretében, amelynek a célja egy olyan aszfalt-versenyautó megépítése volt, amellyel a Goodwood Festival of Speed-en tudnak maradandót alkotni. Az ötletadó a 2020-ban a Gymkhana videók számára készített Airslayer nevű raliautó volt, most azonban kifejezetten a gyorsaságra mentek rá a fejlesztés során.

Fotó: Subaru / Matthew Stryker

Nem kapott fényezést a teljes egészében karbonból készített karosszéria, innen ered a Midnight azaz éjfél elnevezés. Az eddigi legszélesebb karosszériát készítették el, amihez passzolnak az óriási méretű légterelők is, a saját tömeg mindössze 1120 kg! A motortérbe 2,0 literes turbós boxer ralikrossz-blokk végső fejlesztési szintje kerül, aminek a teljesítménye 679 LE és 921 Nm, a leszabályozási fordulat 9500/perc. Kipufogórendszer kvázi nincs, a gázok – és a lángok – közvetlenül a motorháztetőn keresztül távoznak a szabadba.

Fotó: Subaru / Matthew Stryker

A nagyon széles felfüggesztésben 18x11 col méretű OZ Racing Superturismo LMP magnézium felniket használnak 280/650R18 méretű Yokohama ADVAN slick abroncsokkal. A 679 lóerős, 1120 kg tömegű Subaru WRX Project Midnight sofőrje a Subaru alkalmazásában lévő, magát már számos versenysorozatban kipróbált Scott Speed lesz, aki először a Goodwood Festival of Speed-en száguld végig, később pedig több rekordot is igyekeznek majd megdönteni az autóval.
 

Fotó: Subaru / Matthew Stryker

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!