Lakóautóvá bővíthető SUV-t szabadalmaztatott a Honda

Fotó: Honda
Vágólapra másolva!
Két érdekes szabadalmat is megszerzett a Honda, van egy variálható utasterű pickup és egy lakóautóvá bővíthető szabadidő-autó.
Vágólapra másolva!
Fotó: Honda

Június végén kapta meg a szabadalmi védelmet a Honda két érdekes koncepciója. Az egyiknél nem az ötlet, hanem a megvalósítás új, egy olyan pickupról van szó, amelynél igény szerint lehet hátsó üléssort vagy rakteret kialakítani; a Honda hidraulikus/pneumatikus munkahengerrel mozgatott válaszfallal akarja megvalósítani ezt a régóta ismert – Škoda Felicia Fun, Chevrolet Avalanche, stb. – megoldást.

Fotó: Honda

A másik jármű már érdekesebb, az egy olyan szabadidő-autó, amely könnyedén lakóautóvá bővíthető. Először is hátrafelé terjeszkedik a felépítmény, ezt követően pedig az utastér és az új rész feletti tető felfelé mozdulva teszi lakótérré a létrejövő felépítményt. Ennek a variálható felépítménynek a szabadalmi ábráján látható stilizált autó oldalfalának kialakítása hasonlít a pickup oldalához, illetve a korábban kínált, egymással szembe nyíló ajtós Element szabadidő-autóra. Könnyen lehet, hogy a két autó, tehát a pickup és a SUV a Honda egy jövőbeli, talán akkumulátoros-elektromos modelljének érkezését jelzi előre – de még 2-3 évet biztos kell várnunk legalább egy (vagy két?) tanulmányra, mielőtt a szériamodellt megismerhetjük.
 

Fotó: Honda

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!