Spanyolország
18:002024. július 05.
Németország
Portugália
21:002024. július 05.
Franciaország

Tötyögő kombájnok és traktorok készítették ki a sofőröket az M8-as és az M86-os autóúton

kombájn
Vágólapra másolva!
Két nap alatt több mezőgazdasági jármű is felmerészkedett az egyébként felújítás alatt lévő Pentele hídra, és jól láthatóan nehezen, vagy alig fértek el a forgalmi sávban.
Vágólapra másolva!

Arról nem beszélve, hogy az autóúton megengedett sebességhatárok és a traktorok sebessége között jelentős a különbség, ami balesetveszélyes.

Mezőgazdasági vontatóval ugyanis legfeljebb 40 km/h-val szabad közlekedni, autóútra és autópályára viszont csak olyan járművel lehet felhajtani, ami legalább 60 km/h sebességre képes sík úton.

Mellesleg az autóutakon a forgalmi sáv szélessége 3,5 méter, autópályán 3,75 méter és tilos a leállósávon és az útpadkán közlekedni. A felvételen látható járművek mérete miatt ez többször kivitelezhetetlennek tűnik, ami a terelt szakaszon például könnyen balesetveszélyes helyzetet is teremthet.

A KRESZ kimondja:

37. § (1) Autópályán és autóúton, valamint az azokra való ráhajtásra szolgáló úton (az előjelző táblától kezdődően) csak olyan gépjárművel, illetőleg gépjárműből és pótkocsiból álló járműszerelvénnyel szabad közlekedni, amely sík úton legalább 60 km/óra sebességgel képes haladni; ezeken az utakon más jármű közlekedése tilos.
(5) Nem szabad a járművel indokolatlanul olyan lassan haladni, hogy az a forgalmat akadályozza.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről