A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Idő előtt: Maserati MC20 GT2 Stradale

Fotó: Maserati
Vágólapra másolva!
Komoly aerodinamikai csomagot és könnyített karosszériát kap a Maserati MC20 GT2 Stradale, amelynek augusztus 16-án lesz a leleplezése.
Vágólapra másolva!
Fotó: Maserati

Nem egyszerűen csak a látható légterelők méretét növelik meg a Maserati MC20-as sportkocsi legújabb változatánál, a GT2 Stradale tényleg a versenyautó rendszámos változata, amelynél a hatékonyabb aerodinamika érdekében a kocsi orrát és farát is légcsatornákkal tömik meg. Mindezek eredménye, hogy az autó 280 km/órás sebességnél 500 kg leszorító-erőt termel – a normál MC20-asnál 80 kg ez az érték.

Fotó: Maserati

Nem nyúlnak a Nettuno V6-os biturbóhoz, annak teljesítménye 640 LE/730 Nm, azonban a jármű saját tömegét 1705 kg-ról 1475 kg-ra csökkentik, ami jótékonyan hat a menetteljesítményekre. A 0-100 km/óra gyorsulás 2,8 másodperc alatt megvan, a csúcssebesség 325 km/óra. A Maserati MC20 GT2 Stradale csak 4, előre összeállított megjelenéssel lesz elérhető, ezek a következőek: fekete/fekete, fehér/fekete, kék/fekete és sárga/fekete. Szigorúan korlátozott darabszámban készül ez a különleges modellváltozat, pontos számot és vételárat majd augusztus 16-án, a hivatalos leleplezés idején mondanak.
 

Fotó: Maserati

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!