A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Két Audit loptak el egy vállalkozótól, az amerikai elnököt nem védik úgy, mint ő a harmadikat - fotó

Vágólapra másolva!
Egy Észak-Rajna-Vesztfáliában élő vállalkozó két luxusautóját lopták el profi autótolvajok a háza elől. A harmadikat nem fogják.
Vágólapra másolva!

A vállalkozónak a második lopás után lett elege, 12 ezer eurós (4,7 millió forint) oszlopokkal védi új, harmadik autóját. A háza előtti kapubejáró egy fokozottan őrzött zónára emlékeztet: minden irányból kamerák figyelik az ott parkoló Audi RS6-ot, a járdából pedig két távirányítós hidraulikus oszlop áll ki. A betonalapot két méter mélyre ásták le.

A hűtéstechnikai szakember első Audi RS6-osát 2018-ban, a másodikat 2023-ban lopták el. Az elkövetők a „KeylessGo” kulcsrendszert „KeylessDriveAway”-jé változtatták, majd egyszerűen kinyitották és elindították az autót. A biztosítótársaság egészen Rotterdamig tudta az egyik autót követni, de ott az autót valószínűleg elemeire bontották szét, így elvesztették a nyomát.

A vállalkozó másik autóját a lopás után menekülőautónak használták egy bankrablásnál. Egyik bűncselekmény elkövetőjét sem kapták el, a férfi ezért most már megtesz mindent, hogy a harmadik autóját ne lopják el.

A térfigyelő kamerákon és süllyedő oszlopokon kívül kerékbilincset is rak az autóra esténként, és még egy számzáras kormányzárat is vásárolt. A reggeli indulás egy kicsit macerásabb, mert körülbelül tíz percet vesz igénybe, mire mindent leszerel. De úgy van vele, hogy még mindig jobb ez az időveszteség, minthogy elveszítsen még egy autót.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!