A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Két hónapra teljesen lezárnak egy hazai utat

Vágólapra másolva!
Augusztus 26-án megkezdik a Salgótarján-Zabar összekötőút teljes körű helyreállítását, a munkák idején, várhatóan két hónapig teljes útzár lesz érvényben.
Vágólapra másolva!

Tavaly év végén Cered térségében a heves esőzések nyomán kimosódott a pályaszerkezet, rézsűcsúszás is kialakult, így a mellékutat a közútkezelő szakemberei fél pályán lezárták. Azonnal látszódott, hogy átfogó, komplex beavatkozásra lesz szükség, hogy a közlekedők hosszú távon is biztonságosan használhassák a mellékutat. Akkor a Magyar Közút salgótarjáni mérnöksége geotechnikus által ideiglenes megtámasztást tervezett. Mostanra elkészültek a tervek, a közbeszerzési eljárásokat is lefolytatták, a kiválasztott kivitelező pedig augusztus 26-án vonul fel.

Tekintettel arra, hogy a munkaterület térségében az autóforgalom is balesetveszélyes lenne, továbbá az út környezetének adottságai miatt ideiglenes nyomvonal kialakítása sem lehetséges, teljes útzárat vezetnek be, várhatóan két hónapig. A munka komplexitását jól jelzi, hogy a teljes pályaszerkezetet el kell bontani, majd lépcsősen újraépíteni, és egy gabion fallal megtámasztani, ezután kezdődhet el az útpályaszerkezet visszaépítése.

A lezárás három nógrádi települést, Ceredet, Zabart és Szilaspogonyt érinti. A közlekedés Pétervására vagy Fülek irányába lehetséges. A Magyar Közút előzetesen minden érintett önkormányzattal és társhatósággal egyeztetett. Ez alapján a riasztások Hevesbe érkeznek majd ebből a térségből, innen vonulnak a tűzoltók, rendőrök és a mentők. Sürgősségi ellátásra a betegeket Salgótarján helyett Egerbe szállítják, a szakrendelés viszont változatlanul Salgótarjánban lesz.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!