A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
5
Ezüstérem
6
Bronzérem
5
HUNCsipes Tamara | Gazsó Alida Dóra
13:00Kajak-kenuKajak 500m döntő A
HUNMuszukajev Iszmail
13:00BirkózásIszmail Muszukajev-Haji Aliyev
HUNMagyarország
14:00VízilabdaHungary-Italy
NyílNyíl

Szériagyártású villanyautóval mentek 916,74 km-t egy töltéssel – ez Guinness Rekord

Fotó: generatemedia.co.uk
Vágólapra másolva!
A Mustang Mach-E-vel próbálkozó brit társaság vette a fáradtságot a Guinness-regisztrációra, így övék az aktuális rekord.
Vágólapra másolva!
Fotó: generatemedia.co.uk

A Webfleet nevű, több mint 25 éve flottakövető szoftverekkel foglalkozó vállalkozás a Bridgestone abroncsgyár támogatásával vállalkozott a Guinness-rekordkísérletre, amikor a szériagyártású villanyautóval egy töltéssel elérhető legnagyobb távolságot akarták beállítani. Fáradozásaikat siker koronázta, hiszen július 27-én 916,74 km-t mentek a brit közutakon.

Fotó: generatemedia.co.uk

Kevin Booker és Sam Clarke voltak a sofőrök, akik egy 91 kWh kapacitású akkumulátorral szerelt Ford Mustang Mach-E Premium Extended Range SUV RWD-vel indultak. Annyi változás volt a szériaállapothoz képest, hogy a gyári 19 colos felnikre szerelt nyári gumik helyett 18 colos felnikre szerelt Bridgestone abroncsokat használtak, amelyek hozzájárultak a 10,05 kWh/100 km-es fogyasztás eléréséhez. Az autóval 24 órán keresztül haladtak Norfolk, Lincolnshire, Yorkshire, Nottinghamshire, Leicestershire és Cambridgeshire városi- és országútjain.
 

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!