Csak az Alfa Romeo-nak nincs köze az 1088 lóerős gyári Tonale versenyautóhoz

Fotó: Dodge
Vágólapra másolva!
A Dodge beszáll a Nitrocross bajnokságba, ahol 4 hajtómotoros Hornet versenyautókat indítanak, az egyiket Lia Block vezeti majd.
Vágólapra másolva!
Fotó: Dodge

Kifejezetten a látványra utazik a Nitrocross versenysorozat, amely 5 helyszínen 10 futamot rendez egy-egy évadban, a most indult szezonban pedig a Dodge is rajthoz áll a Hornet – az Alfa Romeo Tonale átalakított megjelenésű, és sokkal olcsóbban kínált testvére – alapú versenyautókkal. Mármint névben azon alapuló versenyautókkal, hiszen a Dodge Hornet R/T FC1-X egy acél csővázat és karbon cellát tartalmazó vázra felépített, 4 hajtómotoros, 1088 lóerős rendszerteljesítményű villanyautó, ami 1,6 (!) másodperc alatt gyorsul 96 km/órás sebességre, eközben 2 g-s terhelés éri a sofőrt.

Fotó: Dodge

A Dreyer & Reinbold Racing lesz a partner, aki 4 autót is indít, Lia Block mellett Robin Larsson, Fraser McConnell és Andres Bakkerud lesznek a pilóták. A Dodge azért választotta a Nitrocross versenysorozatot, mert az a fiatal autórajongókat érdekli, a nézők 75%-a a 18-34 éves korcsoportból való.
 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!