Ennyit kell spórolniuk a magyaroknak, hogy megvehessenek egy átlagos használt autót

Vágólapra másolva!
A magyaroknak majdnem egyévi keresetükbe kerül használt autót venni, ami átlagos érték Európában.
Vágólapra másolva!

Az autóvásárlás jelentős kiadás, ezért a vevők általában alaposan megfontolják, mennyi pénzt érdemes erre fordítaniuk. A carVertical autóipari adatokat elemző cég friss kutatása azt vizsgálta, hogy különböző európai országokban, köztük Magyarországon hány hónapnyi munkára van szükség egy átlagos használt autó megvásárlásához az adott országokban megállapított átlagkeresetek alapján.

A kutatásba bevont 23 európai ország használtautó-piaci helyzetének elemzéséből kiderült, hogy egy átlagos használt autó megvásárlása közel 10 hónapnyi munkát igényelne. Magyarország a nyolcadik helyen áll – a magyaroknak 11,2 hónapot kellene dolgozniuk egy használt autóért.

 

A szomszédos szlovákoknak 7,2 hónapot, az osztrákoknak 10,9 hónapot, a horvátoknak pedig 11,7 hónapot. Európában a portugáloknak kell a legtovább dolgozniuk egy átlagos használt autó megvásárlásához, akár 22,4 hónapig is. Őket követik a románok 15,4, majd a szerbek 14,7 hónappal. A legkevesebbet a finneknek kell dolgozniuk egy autóért, mindössze 2,7 hónapot, majd a németek következnek 6 és a svájciak 6,1 hónappal.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!