Már a BYD-kínálatban is van óriás egyterű

Fotó: BYD
Vágólapra másolva!
Bemutatkozott a BYD Xia nevű, 5,1 méteres karosszériával és 7 személyes utastérrel rendelkező egyterű. Plug-in hibrid hajtást kap.
Vágólapra másolva!
Fotó: BYD

A legősibb kínai dinasztiáról kapta a nevét a BYD új modellje, a márka első óriás egyterűje, ezzel is jelezve, hogy ez lesz a Dynasty-sorozat csúcsmodellje. A BYD Xia nagy méretű karosszériáján óriási méretű, krómozott hűtőrácsnak van hely, az oldalablakok felső kerete is krómozott, hátul egy csíkba rendezték a lámpákat. A karosszéria hossza 5145 mm, szélessége 1970 mm, magassága 1805 mm, a tengelytávolság 3045 mm.

Fotó: BYD

Egyelőre csak a BYD Xin külsejét mutatták meg, a belső teret majd később mutatják meg. Annyit tudni, hogy 2-2-3 elrendezésben helyezik el a 7 ülést, azaz elöl 4 kényelmes fotelt helyeznek el, leghátra kerül egy pad. A személyszállító feladatokra használt luxusautó megkapja a márka legfejlettebb vezetőtámogató rendszerét, szériában adják az elektronikus vezérlésű lengéscsillapítást. A BYD Xin plug-in hibridhajtást kap, az 5. generációs DM Hybrid hajtásban 1,5-ös turbómotor (156 LE) és egy villanymotor (272 LE) dolgozik együtt, lesz majd hátsó hajtómotoros összkerékhajtás is, az engedékenyebb kínai szabvány szerint az elektromos hatótávolság eléri a 200 km-t. A hazai forgalmazás megindulását követően exportálni is fogják az óriás egyterűt, de még nem árulták el a célpiacokat.
 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!