Retró roadsterrel tér vissza a Saoutchik karosszériaépítő

Fotó: Saoutchik
Vágólapra másolva!
Nagyszériás gyártási minőséget ígér a Mercedes-AMG SL alapján készülő 300 GTC-nek a Saoutchik. Teljes egészében karbon a karosszéria.
Vágólapra másolva!
Fotó: Saoutchik

Nem sokkal azt követően, hogy hírt adtunk a feltámadásáról, a Saoutchik nevű karosszériaépítő máris előállt első autójával, a Mercedes-AMG SL alapján épített Saoutchik 300 GTC nevű roadsterrel. Szigorúan csak a karosszériához és a belső megjelenéshez nyúlnak hozzá, nem változtatják meg a vázszerkezetet, a felfüggesztést, így a modern biztonsági és kényelmi felszerelések változatlanok.

Fotó: Saoutchik

Az Ugur Sahin Design készítette el a legelső Mercedes SL vonásait magán viselő megjelenést a legújabb Mercedes-AMG SL vázszerkezetére, az övvonal feletti részhez nem nyúlnak, tehát az ablakok és a tető megegyezik a gyárival (már ha az ügyfél nem kér eltérő színű vásznat…). A teljes egészében karbonból készített karosszériát a német Pogea Racing gyártja, de az összeépítést és a végső befejezést – amiben a fényezés mellett esetenként a beltér átkárpitozása is benne van – már a Saoutchik saját szakemberei végzik.

Fotó: Saoutchik

Mintegy 4000 munkaórába telik egy-egy autó átépítése, a partnerek és a tapasztalt alkalmazottak miatt olyan kivitelezési minőséget ígér a Saoutchik, ami egyébként a nagyszériában készülő járművek sajátja. Mindössze 15 darab Saoutchik 300 GTC-t készítenek, mindet a megrendelő kérése szerinti megjelenéssel, vételárat csak komoly érdeklődőnek mondanak.
 

Fotó: Saoutchik

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!