Új módon bünteti az autósokat egy trükkös traffipax

Vágólapra másolva!
Egy svájci autópályán újfajta sebességméréssel kísérleteznek: a dinamikusan változtatható sebességhatárokhoz az automata traffipax is igazodik.
Vágólapra másolva!

A traffipaxok új generációját tesztelik Svájcban, pontosabban egy olyan integrált digitális rendszert, amely igazodik a helyzetfüggő, esetileg meghatározott sebességhatárokhoz - írta a Vezess.hu. A rendszer lehetővé teszi, hogy az A2-es autópályán lévő digitális kijelzőtáblák által jelzett ideiglenes sebességváltoztatásokat figyelembe lehessen venni az ellenőrzések során.

Az A2-esen a sebességhatár automatikusan változik a forgalom függvényében, 120-ról 100-ra vagy akár 80 km/h-ra is csökkenthető a sebességhatár. A tesztek során összehangolták a radar és az automatikus táblák működését, nehogy a jövőben téves bírságokat kapjanak az autósok. A több hétig tartó tesztek sikeresen zárultak, így ezen a szakaszon érdemes nagyon figyelni a digitális táblákra.

Svájcban az 1 km/h-s gyorshajtás is szabálysértésnek minősül. Ilyen minimális kihágásért 20 svájci frankot (8400 forintot) kell fizetni.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!