A monszunesőre is felkészítették a Škoda Kylaq SUV-t

Fotó: Skoda
Vágólapra másolva!
Nagyon készül az indiai piac 30%-át adó szegmensbe való belépésre a Škoda, ezért a helyi klimatikus viszonyokra is felkészítik a 4 méternél rövidebb szabadidő-autót.
Vágólapra másolva!

Az indiai adózási szabályok miatt lélektaninak számító 4 méternél rövidebb lesz a Škoda Kylaq szabadidő-autó, így az várhatóan nagyon népszerű lesz majd. Egészen pontosan 3995 mm hosszú a karosszéria, amihez 2566 mm-es tengelytávolság párosul, a hasmagasság 189 mm.

Fotó: Skoda

A gyár a maga részéről mindent meg is tesz, hogy ne okozzon csalódást a vásárlóknak, a megszokott tesztprogramot – 800 000 km megtétele indiai utakon, -10 és +85°C közötti hőmérsékleten, egészen 3000 méteres tengerszint feletti magasságig – kiegészítették a monszuneső-vizsgálattal. Ennél véletlenszerűen kiválasztottak 100 autót, amelyeket aztán percenként 25-30 liter vízzel locsoltak huzamosabb ideig, és a Škoda bevallása szerint nem tapasztaltak beázást.

Fotó: Skoda

Az utastérben használt műanyagburkolatokat 2 éven át kint hagyták az indiai tűző napon, hogy meggyőződjenek róla, hogy azok nem deformálódnak/színeződnek el – előbbi fontos, hogy tartósan zörgés nélkül maradjon az utastér. Az MQB A0 alapra felépített kis kategóriás szabadidő-autó hajtásáról az 1,0 literes TSI gondoskodik 115 LE/178 Nm teljesítménnyel, a váltó 6 fokozatú kézi kapcsolású vagy hagyományos automata lehet. A Kylaq név egyébként a szakszkrit kristály szó átalakításával született, a belső égésű motorral szerelt Škoda-SUV nómenklatúrának megfelelően K-val indul és Q-ra végződik. A világpremier november 6-án lesz.
 

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!