Itt az ősz, ingyenes vezetéstechnikai tréninggel készülhet fel a megváltozott időjárásra

Vágólapra másolva!
Elindult a „Látni és látszani 2024” közlekedésbiztonsági kampány, megnyílt a regisztrációs felület az ingyenes vezetéstechnikai tréningekre.
Vágólapra másolva!

Idén az ORFK-Országos Balesetmegelőzési Bizottsággal közösen hívja fel a figyelmet az őszi időszakra jellemző megváltozott időjárási-, látási- és útviszonyokra a Groupama Biztosító. A kampány keretében 200 ingyenes vezetéstechnikai tréninget ajánlanak fel az érdeklődőknek.

A biztosító tapasztalatai szerint az őszi időszakban jelentősen nő a veszélyes közlekedési helyzetek száma az utakon. A legtöbb balesetet az elsőbbségi jog megsértése, a sebesség nem megfelelő alkalmazása és az irányváltoztatás, a haladás és a kanyarodás szabályainak be nem tartása okozza, amelyeket tovább súlyosbítanak a ködös reggelek, a csúszós utak és a rövidülő nappalok. A korlátozott látási viszonyok akár másfélszeresére is növelhetik a reakcióidőt, ezért ilyenkor nem elég rutinból vezetni – a helyes vezetési technika kulcsfontosságú a balesetek elkerülésében. 

A Hungaroringen kialakított Groupama Tanpályán október 5. és december 13. között összesen 200 ingyenes vezetéstechnikai tréninget ajánlanak fel. A résztvevők tapasztalt instruktorok irányításával olyan gyakorlatokat végezhetnek – például rántópados és szlalomfeladatokat –, amelyek segítenek a biztonságosabb közlekedésben. A tréningekre itt lehet jelentkezni.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!