A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
0
HUNMuhari Eszter
19:25VívásAuriane Mallo-Breton-Eszter Muhari
HUNMuhari Eszter
19:25VívásEszter Muhari-Auriane Mallo-Breton
HUNMagyarország
21:44ÚszásSzabad 4 x 100m
HUNPóta Georgina
22:15AsztaliteniszGeorgina Pota-Xiaona Shan
NyílNyíl

A netes társkeresésről II.

Vágólapra másolva!
Az előzőekben arról írtunk, hogy általában milyen párkeresési lehetőségeket kínál a világháló. Igazság szerint arra igyekeztünk felkészíteni, hogy mire számíts, ha arra adod a fejed, hogy az interneten találd meg a Nagy Őt. Ezúttal jó néhány gyakorlati tanáccsal szolgálunk, hiszen amint látni fogod, a netes társkeresés első buktatója a regisztráció, azaz saját virtuális identitásod megalkotása.
Vágólapra másolva!

Egy dolgot érdemes az elején leszögezni: ha arra törekszel, hogy varázslatos, sokoldalú, összetett és rejtélyes személyiséged hű mását alkosd meg valamelyik társkereső portálon, akkor mindenképpen csalódni fogsz. Ez a fórum nem a személyes kinyilatkoztatásról szól, ha a szuperegódat szeretnéd feltárni mások előtt, akkor sokkal inkább javasolt egy kötetlen, laza sörözés a baráti társasággal.

Regisztrációd során előre megadott kategóriák közül kell kiválasztanod azokat a külső jegyeket, belső tulajdonságokat, amelyekről úgy érzed, a leginkább jellemeznek téged. Nyilvánvaló, hogy ebből fakadóan mindenképpen kompromisszumot kell kötnöd a valóság és képernyőn megjelenő alteregód között. Más szóval bármennyire is próbálsz az őszinteségre törekedni, internetes tükörképed mindenképpen torzítani fog. Ez a felismerés pedig felment az alól, hogy regisztrációs űrlapodat kényszeres igazmondó juhász módjára töltsd ki. Persze nincs sok értelme hazudni arról, hogy milyen a hajad vagy a szemed színe, de a belső tulajdonságaid kapcsán bőven elfér egy kis csúsztatás, ha ettől az összképet valósabbnak, igazabbak érzed. Az előre megadott válaszlehetőségek amellett, hogy valóban csak a legszükségesebb alapinformációkkal szolgálnak rólad, sajnos egyben azzal a veszéllyel is járnak, hogy önmagadat típus-személyiséggé, tucat-egyénné formáld. Ilyenekből pedig hidd el, már így is több mászkál a világhálón, mint amennyire szükség van. Ne próbálj tehát következetes maradni a válaszaidban, ne kövess egy adott rendezőelvet, valószínűleg akkor jársz a legközelebb az igazsághoz, ha a választható személyiségjegyeid némileg ellentmondásban állnak egymással.

Szinte minden társkereső oldalon van lehetőség arra, hogy rövid szöveges üzenetben adj jellemzést magadról. Ez talán a regisztrációd legfontosabb része, hiszen itt tényleg csak a saját találékonyságodon múlik, hogy mivel hívod fel magadra a figyelmet. Bemutatkozásodat még véletlenül se azzal kezdd, hogy milyen nehéz pár szóban megfogalmazni a saját kusza, szövevényes lelkivilágodat. Egyrészt ez nem is cél, másrészt ezzel mindenki így van. Bármennyire személytelen is az internetes párkeresés, a férfiak és nők közötti játszma alapszabályai azért itt is változatlanok. Azaz: a mentegetőzés még mindig a lehető legrosszabb antré. Ha határozatlanságot, bizonytalanságot sugallsz egy olyan helyzetben, amikor tulajdonképpen csak rád van bízva, hogy milyen képet festesz önmagadról, akkor vélhetőleg kevesen lesznek rád kíváncsiak élőben is.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!