A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
0

Men in Black II: rekordbevétel

Vágólapra másolva!
Vágólapra másolva!

Tommy Lee Jones és Will Smith A Men in Black II forgalmazásának első három napja alatt 54,1 millió, öt nap alatt pedig 90 millió dollárt hozott a konyhára. A július 4-i ünnepi hétvégén mindkét összeg rekordnak számít. A háromnapos rekordot eddig a MIB első része, az ötnaposat pedig A függetlenség napja tartotta, amelyben Will Smith szintén játszik. A MIB II ezzel a 2002-es év harmadik legjobban nyitó filmjévé vált a Pókember és A klónok támadása után. A Barry Sonnenfeld rendezte új Sötét zsaruk-film 140 millió dollárba került.

A tízes listán még 4 sci-fi, vagy SF-közeli film szerepel: negyedik a Disney-féle Lilo and Stitch, ötödik Spielberg és Cruise Minority reportja, hetedik a Scooby-Doo és kilencedik a The Powerpuff Girls Movie. Ez utóbbi eleve a kilencedik helyen nyitott, csalódást okozva alkotóinak.

Lara Flynn Boyle A film elején megtekinthetjük Jones-t rövidnadrágban, amint a posta csomagfeladó részlegén szorgoskodik, a legteljesebb mértékben elfeledkezve arról, hogy valaha szebb napokat látott titkosügynök volt. Csakhogy Smith érte jön, és felfrissíti az emlékezetét, mert ismét szükség van rá a titkos idegenrendészeti hivatalban - amely a földönkívüliek bevándorlását felügyeli.

Ettől kezdve a mozi olyan, mint egy egész estés kocsma-jelenet a Csillagok háborújából: tele van a legkülönfélébb idegen lényekkel. A hab a tortán Lara Flynn Boyle, aki egy szexi fehérneműmodell bőrébe bújt idegent alakít és kígyókat lövell ki az ujjaiból.

A kritikusok szerint a látványorgia dacára a film nem szól akkorát, mint az első rész, mert már hiányzik a meglepetés: számítunk az idegenek megszokottól eltérő ábrázolására és helyzetére a Földön.

(Forrás: Solaria.hu )

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!