A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
0
HUNMuhari Eszter
19:25VívásAuriane Mallo-Breton-Eszter Muhari
HUNMuhari Eszter
19:25VívásEszter Muhari-Auriane Mallo-Breton
HUNMagyarország
21:44ÚszásSzabad 4 x 100m
HUNPóta Georgina
22:15AsztaliteniszGeorgina Pota-Xiaona Shan
NyílNyíl

Vihar, vadászgépek Gilliam forgatásán

Vágólapra másolva!
Vágólapra másolva!

Forrás: MTI A rendező évek óta álmodik arról, hogy Don Quijotéról filmet készítsen, többször nekifutott a forgatásnak. A film tervezett főszereplői Jean Rochefort, Johnny Depp és Vanessa Paradis. A francia színésszel, aki a kóbor lovagot alakítja majd, már el is kezdte a jelenetek felvételét Franciaországban, azonban Rochefort megbetegedett prosztata-fertőzésben, és a munkát félbehagyva vissza kellett térnie Párizsba.

A forgatás során kiderült, hogy a helyszínen a NATO vadászgépei gyakorlatoznak, és a stáb feje fölött áthúzó F16-osok miatt többször le kellett állni a felvétellel. Mindezt tetézte az, hogy egy óriási vihar a díszlet nagyját elsodorta.

A körülmények összjátéka arra kényszerítette a rendezőt, hogy leálljon a forgatással. Ahhoz, hogy újrakezdje a munkálatokat, egy német biztosítócégtől vissza kell vásárolnia a forgatókönyvet 40 millió dollárért.

Mindennek ellenére Gilliam nem csügged. "A film már kész van, benn a fejemben. Már ezerszer megnéztem. Már csak ki kell hozni onnan belülről." A másik főszereplő, Johnny Depp csak 2003 szeptemberében fog tudni időt szakítani a Don Quijote-filmben való közreműködésre, így addig a rendezőnek mindenképpen újra kell kezdenie a forgatást.

Terry Gilliam a Monthy Pithon oldalánhttp://www.pythonline.com/plugs/gilliam/index.shtml

A sok viszontagságnak annyi haszna van, hogy Keith Fulton és Louis Pepe rendezésében időközben bemutatásra került egy dokumentumfilm az eddigi eseményekről, melynek címe Lost in La Mancha. A Gilliam tervezett filmjével foglalkozó szakcikkek egyébként mindig megjegyzik, hogy egy másik rendezőóriás, Orson Welles is élete végéig tervezgette, hogy megfilmesíti Cervantes történetét. Welles anélkül halt meg, hogy álmát megvalósíthatta volna.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!