Julia Roberts új filmje megbukott

Vágólapra másolva!
Vágólapra másolva!

Forrás: ORIGO
Szex, hazugság, videoMint a kámforTrafficErin Brickovich - Zűrös természetTripla vagy semmi Full Frontal

Ki a legnagyobb sztár Hollywoodban?http://forum.origo.hu/forum?act=show&fid=32879

Soderbergh leghíresebb barátai közé tartozik George Clooney és Julia Roberts, akik bármikor szívesen vállaltak szerepet munkáiban. Julia Roberts neki köszönheti azt a szerepet, amelyért hosszú évek után végre elnyerte a legjobb színésznőnek járó Oscar-díjat. Az Erin Brockovich - Zűrös természet után még alacsonyabb gázsiért is hajlandó volt elvállalni az igazi sztárparádét felvonultató Tripla vagy semmi női főszerepét, és legutóbb, a Full Frontal fősszerepéért is jóval az árfolyamán alul adta el magát. (Míg más hollywoodi filmhez 20 millió dolláros gázsiért szerződik, a Full Frontalért mindössze 3 ezer dollárt kért!) Az egyébként is rendkívül alacsony költségvetésű film - csupán 2 millió dollárból készült - még a szokásos ellátást sem tudta biztosítani a sztárok számára. Nem volt lakókocsijuk, és saját autójukkal kellett megérkezniük a forgatás helyszínére.

Soderbergh a Traffic című filmjében már kísérletezett azzal, hogy a történet egyik szálát kézi kamerával maga vette fel, a Full Frontal azonban teljes egészében ezzel a technikával készült. A kritikusok mégsem értékelték a rendező törekvéseit. Amerikában és a velencei fesztiválon is kedvezőtlen kritika fogadta az alkotást.
"Ez a film a moziról szól azoknak, akik szeretik a mozit"- nyilatkozta a rendező. "A kritikusok talán egy kissé túl komolyan vették a történetet, amit én eredetileg szatírának szántam. Egyébként sem könnyen fogadják el azokat az alkotásokat, amelyek nem illenek bele az általuk megszokott rendszerbe."

Soderbergh elismerte, hogy a Full Frontal és az azt megelőző filmje, a Tripla vagy semmi totális ellentétei egymásnak. Szerinte azonban egy rendező kreativitása épp akkor marad életben, ha egymástól különböző filmeket készít. Ő egyébként sem a rövid távú sikereket hajszolja. "Az embereket nem lehet rávenni arra, hogy megnézzenek egy filmet, ami nem érdekli őket. Én azonban olykor sokkal többet tanulok azokból a filmjeimből, amelyek nem arattak osztatlan tetszést, mint azokból, amelyek igen."

A magyar nézőknek még várniuk kell arra, hogy - ha érdekli őket - láthassák a Full Frontal-t, ebben az évben ugyanis valószínűleg még nem kerül bemutatásra nálunk.

Korábban:
Julia dilemmája: karrier vagy gyermek
David Duchovny másodszor is apa lett

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről