Caine rátámadt Weinsteinra

Vágólapra másolva!
Vágólapra másolva!

Harvey Weinstein egykor sikeres cége, a Miramax filmstúdió komoly problémákkal küzd egy éve. A "legeurópaibb" amerikai filmeket gyártó produkciós vállalat a tavaly szeptemberi terrortámadások után kénytelen volt bezárni chicagói irodáját, és elbocsátani több száz emberét. Az Oscar-díjkiosztón sem sikerült úgy aratniuk, ahogy tervezték, és a frissen elkészült The Quiet American című produkciójuk sem aratott sikert az első tesztvetítéseken.

Harvey Weinstein már csak abban bízhatott, hogy az ő gyártásában készülő új Scorsese-film, a Gangs Of New York nagy dobás lesz, ám a forgatás kész pokol volt számára, mert az igényes rendező folyton pótforgatásokat és további pénzt kért tőle.

Forrás: MTIElérkezett azonban az idő arra, hogy a The Quiet American mozikba kerüljön. Weinstein úgy érezte, hogy a keserű tapasztalatok miatt nem érné meg a filmet bemutatni az Egyesült Államokban, csak Kanadában, Ausztráliában és Nagy-Britanniában. A film egyik főszereplője, Sir Michael Caine azonban csöppet sem értett vele egyet. Berontott Weinstein irodájába, és kifakadt. "Kiabáltam vele. Megmondtam neki, hogy téves és ostoba az elgondolása. Végül úgy éreztem, hogy megértett" - mesélte később az újságíróknak.

Garaham Greene: A számkivetetthttp://www.partnerlink.hu/cgi-bin/clickthru.cgi?id=6762237376676573006467767123647369797784737270677263&page=http

A Graham Greene tollából született The Quiet American egy szerelmi háromszög történetét meséli el, a vietnami háború kirobbanásakor. Caine egy ópiumfüggő brit újságírót játszik benne, aki megismerkedik egy fiatal amerikai katonával (Brendan Frazer). Bemutatja neki vietnami szeretőjét, és a katona azonnal beleszeret. A szerelmi háromszög végül gyilkosságba torkollik.

Sir Michael Caine-rajongói oldalhttp://w1.860.telia.com/~u86010716/index.htmlSir Michael Caine honlapjahttp://www.tmaw.co.uk/michaelc.html

Sir Michael Caine-nek azonban nem kell aggódnia azért, hogy arca nem elégszer látható a vásznon. Már azt is tudja, mit forgat 2003-ban: előbb a Secondhand Lions című filmben játszik Robert Duvall-lal, majd a The Actors című ír film következik számára.

Gy. D.

Korábban:
Tíz éve halt meg Benny Hill
Bullock a beépített szépség folytatásában
A tíz leggyakoribb tévhit a terrortámadásokkal kapcsolatban
Amerikában az élet nem szép

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!