Lopással vádolják a Star Wars-alkalmazottat

Vágólapra másolva!
Vágólapra másolva!

Az összesen 13 vádpont szerint George Lucas vállalatának egykori munkatársa törvénytelenül behatolt a cég számítógépes rendszerébe, és ellopta A klónok támadása több hangmintáját, jogvédett képeit és filmrészleteit, valamint az alkotás zenei betétének felvételeit. A 30 éves Shea O'Brien Foley állítólag akkor követte el a számlájára írt bűncselekményt, amikor produkciós asszisztensként dolgozott a Lucasfilmnél.

Amerikai lapértesülések szerint Foleyt, akit október 8-án tartóztattak le a Star Wars-filmhez tartozó felvételek eltulajdonításáért, végül 200 ezer dollár, azaz 50 millió forint óvadék fejében kiengedték a Los Angeles-i megyei börtönből. A gyanúsított azonban, ha a vádak igaznak bizonyulnak, újra visszakerül az intézménybe; a bíróság ugyanis Foleyt, bűnössége esetén, akár hét év négy hónap szabadságvesztésre is ítélheti.

A Lucasfilm azután kezdett vizsgálatot, hogy a cégtől valaki kicsempészte a Star Wars: Episode II egyes részleteit, amelyek aztán márciusban az Aint-It-Cool-News.com nevű filmes honlapon tűntek fel, két hónappal a film május 16-ra meghirdetett hivatalos bemutatója előtt.

Amerikai sajtóinformációk szerint Foleyt már tavasszal, a vizsgálat után elbocsátották, mert a belső nyomozás eredménye szerint laptopjára töltötte a cég számítógépein tárolt, akkor még nem nyilvános filmadatokat. A Lucasfilm szóvivője a lapértesülésekről azt mondta, cége azokat nem kívánja hivatalosan kommentálni.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről