Affleck filmjét betiltották Malajziában

Vágólapra másolva!
Vágólapra másolva!
Forrás: Hölgyfórum
Forrás: Hölgyfórum

Betiltották Malajziában a Ben Affleck főszereplésével készült Daredevil - A fenegyerek című filmet. A cenzorok megítélése szerint ugyanis a film annyi erőszakos jelenetet tartalmaz, hogy azok kivágása után az alkotás már értelmét vesztené, így ésszerűbb megoldásnak tűnt, ha egyáltalán nem is hozzák forgalomba a népszerű képregény filmváltozatát. A Mark Steven Johnson által rendezett film egyébként a napokban kerül az amerikai és a brit mozikba, a malajziai bemutatót pedig február 27-re tervezték. A film forgalmazója, a Twentieth Century Fox kérelmezte a döntés felülvizsgálatát.

Twin Peaks-játék: nyerjen DVD-t!/szorakozas/20030127twin.htmlBen Affleck honlapjahttp://www.benaffleck.com/Ben Affleck linkekhttp://vizsla.origo.hu/static/intezmenyek,_adattarak/nepesseg,_szemelyek/hires_emberek/szineszek/kulfoldi_szineszek/Ben_Affleck/

A maláj kormány egy tagja nyilatkozatában elmondta: azok a filmek nem hozhatók forgalomba országukban, amelyekben erőszakos vagy szexuális tartalmú jelenetek láthatók. Ezenfelül betiltásra kerül minden olyan alkotás, amely megítélésük szerint "káoszt idézhet elő a közösség egyes tagjainak körében".

Mindezek ismeretében egyáltalán nem meglepő, hogy nem ez az első hollywoodi produkció, amelyet betiltottak Malajziában. Korábban az Austin Powers - Kicsikém, az Egyiptom hercege sőt, a Jóbarátok című tévésorozat két epizódja is a cenzúra áldozatául esett.


Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!