Kevin Spacey rendez és énekel

Vágólapra másolva!
Vágólapra másolva!

Forrás: MTIKevin Spacey legutóbbi londoni kirándulásán meglepő produkcióval szórakoztatta a közönséget. Az Old Vic színház színpadán - melynek hamarosan művészeti igazgatója lesz - egy jótékonysági esten lépett fel: Elton Johnnal énekelt duettet. A produkció olyan jól sikerült és Spacey olyan jól érezte magát benne, hogy elő is készítette a folytatását.

Egy olyan szerepet talált magának, melyben énekelhet, és színészi tehetségét is kibontakoztathatja: Bobby Darin amerikai énekesről forgat életrajzi filmet Beyond The Sea címmel. Az ötlet nem most született meg a fejében.

Tulajdonképpen 5 éve szeretné filmre vinni Bobby Darin életét, de már akkor öregnek találták a szerepre. Az ötlet tulajdonosai azt mondták, Spacey 38 évesen már nem játszhat el valakit, aki 37 évesen halt meg. Most, hogy a produkció megvalósulni látszik - és Spacey időközben 43 éves lett - azt nyilatkozta: "Bobby mindig is idősebbnek nézett ki a koránál, de ha tovább várok, tényleg alkalmatlan leszek a megformálására."

A tragikus sorsú hírességről ráadásul eredetileg a Warner Brothers tervezett filmet készíteni, Spacey csak két évvel ezelőtt tudta megvásárolni tőlük a jogokat saját cége, a Trigger Street számára. Más elfoglaltságai miatt azonban mostanáig halasztotta a projektet.

A Trigger Street honlapjahttp://www.triggerstreet.com/gbase/Trigger/FlashDetectUpgradeBobby Darin hivatalos rajongói oldalahttp://www.bobbydarin.net/

Időközben egyszer már bizonyította, hogy alkalmas Bobby Darin örökébe lépni, amikor az Éjfél a Jó és a Rossz kertjében című film egyik betétdalát - Darin That Old Black Magic című számát - elénekelte a filmhez tartozó lemezen. Ugyanezt a számot később a Saturday Night Live című ismert amerikai show-műsorban is előadta. A film előkészületeinek részeként hónapok óta próbálja a híres énekes dalait annak egykori munkatársával.

Külön gondot fordított arra is, hogy értesítse Darin még élő rokonait - mindenekelőtt feleségét, Sandra Deet, és fiát, Doddot -, hogy "tisztelettel" viszonyul az énekeshez; és hogy nekik sem kell tartaniuk attól, hogy az őket megjelenítő karakterek negatív szereplők lesznek.

Bobby Darin az 50-es, 60-as évek egyik legnépszerűbb énekese volt, akinek rövid életet szánt a sors. Orvosai gyerekkorában megállapították, hogy a szív-rendellenességben szenved, és nem valószínű, hogy tovább él 20 évnél. Ennek ellenére Darin 25 évesen lett Amerika egyik kedvenc sztárja, és a 60-as években mindvégig karrierje csúcsán volt. 37 évesen, 1973-ban szívműtétet kellett végrehajtani rajta, melynek során komplikációk léptek fel, és meghalt.

Spacey úgy döntött, nemcsak eljátssza és finanszírozza, de meg is rendezi a Bobby Darin életéről készülő filmet. Bár a történet sok év eseményét meséli majd el, a sztár elmondása szerint "nem lineáris cselekményszálon halad, és nem lesz dokumentumdráma". Spacey maga fog énekelni az alkotásban, többek között olyan híres Darin-slágereket, mint pl. a Splish Splash és a Dream Lover. A forgatást júniusban kezdik, addig pedig Spacey a The Life of David Gale című filmben látható a mozikban.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről