Vágólapra másolva!
Vágólapra másolva!
Forrás: MTI
Theron és Townsend

Penelope Cruz már régebben, Charlize Theron azonban csak ezen a héten szerződött le a Head in the Clouds című film főszerepére, melyben Stuart Townsend és Thomas Kretschmann játsszák a férfi főszerepeket.

A 31 éves ír Townsend a valóságban is Theron partnere, és néhény hónapja vőlegénye is. Írországban színpadi színészként kezdte pályáját, majd Londonba invitálták, ahol számos brit és európai film főszerepét játszotta. Szerepelt Enyedi Ildikó Simon mágus című filmjében is. Amerikában 2000-ben debütált az About Adam című film címszerepében, majd egyre nevesebb alkotásokba hívták. Eredetileg ő alakította volna a Gyűrűk Ura-trilógiában Aragorn szerepét, de konfliktusai támadtak Peter Jackson rendezővel, és négy napi forgatás után kiszállt a produkcióból. Helyét Viggo Mortensen vette át. Stuart Townsend együtt forgatott a fiatalon elhunyt Aaliyah-val A kárhozottak királynője című filmben; és szerelmével, Charlize Theronnal a Trapped című filmben. Legközelebb az Oscar Wild Dorian Gray című regényéből készült film főszerepében lesz látható.

Thomas Kretschmann német színész, aki mostanáig javarészt német, és európai koprodukcióban készült filmekben szerepelt. A Head in the Clouds 2003-ban a második amerikai filmje lesz, ami azt jelentheti, hogy karrierje újabb lendületet vehet a tengerentúlon.

Charlize Theron hivatalos honlapjahttp://www.charlizetheron.com/Penelope Cruz internetes oldalahttp://www.penelope-cruz.net/

Tulajdonképpen a Head in the Clouds is csak félig amerikai film, története ugyanis Európában játszódik: a 30-as évek Angliájában, a spanyol pogárháborúban és Párizsban. Egy fiatal cambridge-i diák (Townsend) kalandjait követi végig, akinek életét örökre megváltoztatja egy szerelem, melyet egy szenvedélyes fényképész lány (Theron) szít fel benne. Kapcsolatukra azonban nagy veszélyt jelent egy spanyol menekült lány (Cruz), aki a polgárháborús országból szökött, és szét akarja választani őket.

A forgatás március 17-én veszi kezdetét három helyszínen: Montreálban, Párizsban és Londonban.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!