Új bevetésen az Amerikai pite párosa

Vágólapra másolva!
Vágólapra másolva!
Amerikai pite 2.

Az Amerikai pite című vígjáték pár évvel ezelőtt akkora sikert aratott, hogy a gusztustalan poénokkal tűzdelt tinimozik valóságos dömpingjét indította el. Az egy gyengébb folytatást megélt, a maga nemében kiváló Amerikai pite szerző- és rendezőpárosa, a Weitz fivérek azonban könnyedén túlléptek sikerfilmjükön, és összehozták a tavalyi év egyik legnagyobb moziszenzációját: Nick Hornby angol kultszerző Egy fiúról című könyvet adaptálták a mozivászonra.

A Hugh Grant főszereplésével bemutatott film hatalmas kritikai sikert hozott, ráadásul a tavalyi esztendő egyik legnagyobb kasszasiker is az Egy fiúról lett. Az Amerikai Filmakadémia Paul és Chris Weitz filmjét a legjobb adaptált forgatókönyv kategóriájában jelölte a 75. Oscar-díjátadón.

A zseniális testvérpáros azonban ahelyett, hogy a jól megérdemelt siker dicsfényében sütkéreznék, új filmes projektre készül. Weitzék ezúttal is a vígjáték műfajban akarnak valami maradandót alkotni. A Synergie című projekt történetének középpontjában egy idősödő hirdetésszerkesztő áll, akit hirtelen lefokoznak, ráadásul több mint húsz évvel fiatalabb főnöke halálra egzecíroztatja, s mindezek tetejébe a céget bekebelezi egy nagyobb vállalat. A film minden bizonnyal nem kíméli majd a rekeszizmokat, erre maga Chris Weitz a garancia, aki a filmet nem csak rendezőként, hanem forgatókönyvíróként is jegyzi.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről