Sztrájkol a a Harry Potter stábja

Vágólapra másolva!
Vágólapra másolva!

J. K. Rowling hatalmas népszerűségnek örvendő misztikus regényéből kiváló szimatú hollywoodi producerek eddig kettő, ugyancsak népszerű filmes adaptációt készítettek. Mindkét film, a Harry Potter és a bölcsek köve, valamint a Harry Potter és a titkok kamrája óriási kasszasikernek bizonyult, és a hatalmas bevételen felbuzdulva a Warner Bros. hozzálátott a harmadik könyv, a Harry Potter és az azkabani fogoly című könyv megfilmesítéséhez.

A produkció rendezői székébe az Oscar-díjra is jelölt Anyádat is! című filmmel ismertté váló Alfonso Cuarón ült, míg a régi Potter-filmek alkotója, Chris Colombus producerként jegyzi a filmet. A forgatási munkálatok annak rendje és módja szerint elkezdődtek ez év februárjában, azonban a forgatást a sztrájkoló stáb miatt félbe kellett szakítani.

A Harry Potter filmek hivatalos honlapjahttp://harrypotter.warnerbros.com/

A stáb tagjai ugyanis felháborítónak tartják azt, hogy egyikük fizetését sem emelték az első Harry Potter óta, pedig a munka ezúttal nehezebb és több, mint eddig bármikor. A Harry Potter-filmek munkatársai 8%-os fizetésemelést követelnek. Múlt pénteken igényüket bejelentették a film producereinek is. A hírek szerint a stáb 90 százaléka legszívesebben azonnal otthagyná a rossz hírű Potter-projektet.

Arról, hogy a film producerei végül beadják-e a derekekukat fizetésügyben, nincs információ, azonban izgalomra nincs ok, a rajongók megnyugtatására a Warner Bros. közölte, hogy a Harry Potter és az azkabani fogoly mindenképp a mozikban lesz decemberre.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!